Ahogy az életminőség javul, úgy emelkednek az elvárásaink. Ez pedig a munka vonatkozásában egyfajta körforgást eredményez az életünkben. Minél több pénzt keresünk, annál többre vágyunk. Vajon jól van ez így?

Manapság egyáltalán nem jellemző, hogy megelégednénk azzal, ami van…

Ahogy Morgan Housel Timeless Lessons on Risk, Opportunity and Living a Good Life című művében írja: ha az életminőségünk javul, az elvárásaink is nőnek.

Óriási probléma tehát, hogy az anyagi jólléttel együtt az elvárások, az igények is emelkednek. Így nézve a dolgokat hiába az erőfeszítés, soha nem dőlhetünk hátra. Valójában az igények maradéktalan kielégítése sosem lehetséges. A szakértők szerint ezért fontos a szemléletváltás. Arra lenne szükség, hogy úgy tekintsünk a munkavégzésre, mint ahogy azt anno, a 19. századi reformerek az ipari fejlődés kezdetén elképzelték. Akkor úgy gondolták, hogy a technológia modernizálásának hála kevesebb idő alatt tudjuk előteremteni a szükséges anyagiakat. A fennmaradó időt pedig bátran fordíthatjuk az élet élvezetére. Ez a számítás sajnos nem igazolódott be. Az 1900-as években úgy kalkuláltak, hogy az akkor jellemző heti 40 óra helyett a “modern világban” nagyjából csupán heti 15 órát fogunk dolgozni. Ma azonban az a helyzet, hogy csupán négy órával dolgozunk kevesebbet, mint száz évvel ezelőtt…

Ha jobban belegondolunk, ez nem túl nagy előrelépés. Persze a jövedelem nőtt, a gazdaság erősödött, sok-sok újítást sikerült kifejleszteni, de az időtakarékos munkavégzésre vonatkozó jóslat nem igazolódott be.

Mindezek alapján egyáltalán nem meglepő, ha túlhajszoltak vagyunk… Amin valószínűleg illene változtatni – egyébként nagy eséllyel elszáguld mellettünk az élet. A kulcs pedig nagyon úgy tűnik, hogy az elégedettség. Ha képesek vagyunk a “visszafogott vágyakozásra”, nagy valószínűséggel a boldogságszintünk, a kiegyensúlyozottságunk is magasabb lehet.

Talán érdemes egy próbát tenni.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Egy hozzászólás a(z) “A jobb életminőség magasabb elvárásokhoz vezet – Elégedettség nélkül egy végtelen körforgásba kerülünk” bejegyzéshez

  1. I truly enjoyed what you’ve achieved here. The design is stylish, your written content fashionable, yet you appear to have acquired some apprehension regarding what you intend to present going forward. Undoubtedly, I’ll return more frequently, similar to I have almost constantly, in the event you sustain this ascent.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük