A masszázs varázsa azonnal megmutatkozik, de az igazi ereje az elnyújtott hatásban rejlik – vélik egyes szakértők. De mit is jelent ez pontosan?

A masszázs kiváltotta azonnali hatások hosszú távon felhalmozódnak. Mivel a masszírozás során enyhül az izomfeszülés, csökken a fájdalom és növekszik az ízületek mozgástartománya, a terápia után idővel aktívabbá válhat az ember. A fizikai aktivitás pedig nagyban hozzájárul az immunrendszer állapotához és a mentális jólléthez is. De ez csak a kezdet.

A stressz enyhítése is hasonló elnyújtott hatást eredményez. A masszázs során oldódó feszültség idővel ellenállóbbá tesz a mindennapi kihívásokkal szemben. Vagyis az elnyújtott hatás révén könnyebben megküzdünk a minket érő hétköznapi stresszes szituációkkal. Ráadásul a kedvünk is jobb lesz. A masszázskor felszabaduló endorfinok, azaz boldogsághormonok nemcsak az adott pillanatban javítják a hangulatot, hanem hosszú távon is kedvező hatással vannak az idegrendszerre. Az, aki rendszeresen masszíroztat, általában pozitívabban látja a dolgokat. Ami részben annak köszönhető, hogy a masszázsterápia idővel segíthet visszaállítani az egészséges hormonális egyensúlyt.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a hatékony terápia érdekében szakértő által végzett masszázsra van szükség. Ugyanis egy tapasztalt masszőr képes csak felismerni, hogy milyen típusú masszázsra van szükségünk, és hogyan érhetjük el a legjobb eredményeket az elnyújtott hatás tekintetében. 

Legyen szó svéd masszázsról, mélyszöveti masszázsról, neuromuszkuláris vagy triggerpont-masszázsról, a megfelelő terápia kiválasztása és alkalmazása kulcsfontosságú a hosszú távú előnyök eléréséhez.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük