A pezsgőfürdőzés nem csak jó érzés, hanem rendkívül hasznos is. A víz alatti buborékok sokkal több pluszt adnak, mint gondolnánk. Mutatjuk, hogy mire gondolunk.

Relaxáció és stresszcsökkentés

A kellemesen meleg víz és a víz alatti buborékok kombinációja hihetetlenül pihentető környezetet teremt. Segít az izmoknak ellazulni. Ezáltal az elme is megnyugszik. Tanulmányok kimutatták, hogy a pezsgőfürdők enyhülést nyújtanak a stresszes élethelyzetekben: csökkentik a szorongás szintjét és javítják az általános mentális egészséget. Emellett a kutatások szerint a forró vízben való elmerülés segít az endorfin felszabadításában is. Vagyis egy kis plusz boldogsághormon is jár a teljes ellazulás mellé. 

A víz alatti buborékok javítják a vérkeringést is

A masszírozó hatás aktívabb véráramlásra készteti a szervezetet. Ezáltal fokozódik a vérkeringés, így az anyagcsere is. Illetve az intenzívebb keringés segít csökkenteni a fájdalmat és a gyulladást. Valamint plusz oxigénnel látja el az izmokat. Vagyis azok regenerálódása is gyorsabb. Mondjuk egy kiadós edzés vagy keményebb fizikai munka után könnyedén újra formába jöhetünk.

Az alvás is jobb lesz

A pezsgőfürdőben eltöltött idő javíthatja az alvás minőségét. A fürdőzés után nagyobb eséllyel lesz mélyebb az alvás és pihentetőbb az éjszaka. Mindez a hőnek és a buborékok masszázsszerű hatásának köszönhető. 

Jobb bőrszerkezet

Azok, akik ragyogó bőrt szeretnének, de nem szívesen használnak kozmetikumokat ennek eléréséhez, próbálják ki a pezsgőfürdőzést. A buborékok segítenek eltávolítani az elhalt hámsejteket, és idővel javítják a bőr textúráját. A meleg víz a légbuborékokkal együtt nyitva tartja a pórusokat, így azok hatékonyan tudnak tisztulni. 

A felsoroltakból tehát jól látszik: a pezsgőfürdőzés nem csak egy szimpla relax program. Sokkal több annál. A víz alatti buborékok és a kellemesen meleg víz hozzásegít az általános közérzet javításához, csökkenti a feszültséget, lazítja az izmokat, mérsékli a feszültséget, jobbá teszi az alvást, szebbé a bőrt… Kell ennél több?

Ha legközelebb wellness-szelni mész, semmi esetre se hagyd ki a pezsgőfürőzést. A szervezeted hálás lesz érte.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük