A pollenallergiától szenvedők száma Magyarországon évről évre növekszik. Becslések szerint a probléma ma több százezer embert érintett idehaza. Így nem meglepő, hogy óriási az érdeklődés a kezelési és gyógymódok iránt. Köztük az olyan alternatív megoldások is sokakat érdekelnek, mint a gőzfürdő, a sóbarlang terápia vagy esetleg a sós vizes gőz inhalálása. De vajon ezek tényleg hatásosak?

A kutatások szerint igen. Bár az orvosok egy része nem tekint gyógymódként ezekre a megoldásokra, inkább csak kiegészítő kezelésnek ajánlják. 

Mit várhatunk gőzfürdő?

A gőzfürdő átmeneti enyhülést nyújthat a pollenallergia tüneteire, de nem tekinthető igazán hatékony kezelési módszernek.

A gőzfürdő során a meleg, páradús levegő segíthet a torok és az orrnyálkahártya nedvesítésében, ami enyhítheti a pollenallergia okozta irritációt. Azonban ez az enyhülés csak átmeneti, és az allergia tünetei a gőzfürdőzés után is visszatérhetnek. Fontos megjegyezni azt is, hogy súlyos allergia, asztma esetén a gőzfürdő a tünetek súlyosbodását is okozhatja. Egyes esetekben a meleg, párás levegő fokozhatja a légúti irritációt és a nehézlégzést.

Ami a sós termálvíz-gőz belégzését illeti…

Ha abból indulunk ki, hogy a sós gőzzel történő inhaláció hatékony pollenallergia kezelés, akkor a fürdőzés közbeni sós gyógyvíz belégzése is segíthet…

Az olyan tüneteket, mint az orrdugulás, a száraz köhögés, az orrfolyás és a torokirritáció, enyhítheti a sós vizes terápia. A magas sótartalmú gyógyvizek gőze elősegítheti a nyálkahártyák tisztítását és nedvesítését. Azaz csökkentheti az irritációt és javíthatja a légzést. Azonban tudatosítani kell, hogy az inhalációs terápia csak átmeneti enyhülést nyújt, és hivatalosan nem tekinthető gyógymódnak. Az allergia tünetei a terápia után visszatérhetnek. 

Ezzel szemben a sóbarlang jelentős enyhülést hozhat.

A sóbarlang terápia egy olyan alternatív kezelési módszer, amelynek során egy speciális “szobában” finomra őrölt sót permeteznek a levegőbe, hogy a belélegzett részecskék eljussanak az orrba és a tüdőbe. Az így bejutott apró szemcsék kitisztítják a légutakat, lényegében “kisöprik” az irritációt okozó polleneket is. 

Vagyis hatékony pollenallergia kezelésnek tekinthető.

Ami akár Sárváron, a gyógyfürdőben is kérhető. De ugyanúgy bevethető itt az allergia ellen a gőzfürdőzés és sós vizes inhalálás is… Élj a lehetőséggel, ha a fürdővárosba látogatsz!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük