A termálfürdőzés ellazít – ez nem kérdés. De vajon a bőröregedésre is jótékony hatással van? A kutatások alapján lehet összefüggés a rendszeres gyógyfürdőzés és az anti-aging hatás között. A gyógyvizes krémeket készítő kozmetikai cégek vizsgálati eredményei szerint bizonyított az eredmény.

Minek köszönhető az anti-aging hatás?

A termálvizek általában gazdagok ásványi anyagokban és nyomelemekben, mint például a kén, a kalcium, a magnézium és a szelén. Ezek az összetevők potenciálisan hozzájárulhatnak a bőr egészségének fenntartásához és fiatalos megjelenéséhez.

Az összetétel azonban csak egy dolog.

Fontos előny még a bőr hidratálása. A víz hidratáltságot és rugalmasságot ad a bőrnek, ami ugyancsak segíthet az öregedés jeleinek csökkentésében. A hidratált bőr kevésbé hajlamos a ráncok kialakulására, ezáltal fiatalosabb lesz a megjelenés.

A termálvíz emellett segít a bőrfelületen megjelenő bőrpír és gyulladás kezelésében is. Ami az évek előrehaladtával sajnos egyre gyakoribb.

És akkor ott az antioxidáns hatás…

Az antioxidánsokban is gazdag termálvizek segíthetnek a káros szabad gyökök elleni védekezésben. Az antioxidánsok megvédik a bőrt a környezeti ártalmaktól, köztük a napfény káros hatásaitól. 

De ne feledjük azt se, hogy a termálvizes lazítás a stresszt is mérsékli. A nyugodt lélek pedig egyértelműen hatással van a bőr egészségére is. Ha valaki kiegyensúlyozott, a ráncosodási folyamat is lassabb.

Szóval ha gyógyfürdőzni megyünk, ne csak a pihentető hatással számoljunk. Biztosak lehetünk abban, hogy a vízben való lazítás a bőr egészségének megőrzését is támogatja. Akár még az öregedés jeleinek megjelenését is lassíthatjuk a segítségével.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük