Kevesen tudják, hogy a pihenés hiánya hatással van az emésztési rendszerre is. Azok, akik nem teremtik meg a megfelelő körülményeket a belső rendszer működéséhez, előbb-utóbb találkozhatnak különféle gyomorpanaszokkal. Mire is gondolunk?

Amikor pihenünk, az emésztőrendszer aktív. A pihenés elengedhetetlen az étel megemésztéséhez. Ha éppen intézzük a dolgokat, stresszelünk és sok-sok millió tennivalón jár az eszünk, a gyomor se működik megfelelően.

Mindez azzal magyarázható, hogy stressz esetén a vér egy része eltávozik az emésztőrendszerből. Ilyenkor az agyunk úgy ítéli meg, hogy másutt nagyobb hasznát lehet venni a vérnek és az energiának.

Amivel alapvetően nincs is gond, azonban miután állandósul a stressz és a rohanás, az már negatívan hat az emésztésre. A krónikus stressz és a rendszeres szorongás befolyásolja a bélnyálkahártya permeabilitását. Ezt gyakran szivárgó bélnek nevezik. Ilyenkor nem csak a szervezetünk számára szükséges tápanyagok szívódnak fel a bélben, hanem a káros anyagok, a toxinok és a kórokozók is. Az ilyen jellegű emésztési problémákból aztán kialakulhat táplálékérzékenység vagy valamilyen autoimmun probléma. Ráadásul a fertőzések, az emésztőrendszeri megbetegedések gyakoriságának is nagyobb lehet a valószínűsége.

Egyszóval: ha nincs pihenés, akkor az emésztőrendszer működési egyensúlya is megbillenhet. Ne hagyd ezt, légy előrelátó és igyekezz úgy összehangolni a mindennapokat, hogy jusson idő a lazításra is.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük