Egy kültéri gyógyfürdőzéssel sokkal többet teszünk az egészségünkért, mint azt gondolnánk. Azzal ugyanis, hogy a testünk nagy részét éri a napfény, rengeteg “D-vitamint gyűjtünk”. 

Szóval nem csak az ízületek regenerálása, a stressz elűzése lehetséges egy-egy szabadtéri gyógyfürdőzéssel, hanem az immunrendszer erősítése is. A napfény hatására termelődő D-vitamin – sok más hatása mellett – a szervezet védekező rendszerét is támogatja. 

Az, akinek megfelelő mennyiségű D-vitamin van a szervezetében, sokkal kevésbé fogékony a betegségekre. És nem csak a náthára vagy az influenzára gondolunk. Egyes kutatások szerint bizonyos rákbetegségek kialakulásának is kisebb az esélye, ha rendben van a D-vitamin szint. De a D-vitamin a csontok erősítésében is segít, ahogy a testben előforduló gyulladások megszüntetésében is. 

Ugyanakkor ne feledjük azt se, hogy a lelki erőnlétben is nagy szerepe van a D-vitaminnak. Ha megfelelő a szint, sokkal ellenállóbbak vagyunk a feszült helyzetekben, és jobban viseljük a hétköznapi stresszt is.

Nem csoda tehát, ha a tél végére elfogy a türelem, és a kevés napfény miatt olykor ingerültebbek vagyunk…

Nem lehet tehát kérdés, hogy a wellness alatt, a kültéri fürdőzéskor a feltöltő napozásra is kell áldozni. Persze csakis körültekintően. Attól még ugyanis, hogy a szervezet a napfény hatására D-vitamint termel, a bőr védelméről ugyanúgy gondoskodni kell. Inkább többször kevesebbet napozz, tedd mindezt reggel vagy késő délután, és használj napvédő krémet! Még tavasszal is. 

És, hogy Sárváron, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőn kívül hol kínálkozik még lehetőség “D-vitamin gyűjtős fürdőzésre”? Mutatjuk. Ha kíváncsi vagy arra, hogy mely szállodák rendelkeznek kültéri medencével, klikk ide!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük