Közvetve igen. Mit is jelent ez pontosan?

Ha kevés a D-vitamin, működési zavar léphet fel a szervezetben. A D-vitamin szint ugyanis hatással van a csontképzésre, hiány esetén nagyobb eséllyel alakulnak ki daganatos betegségek, idegrendszeri bántalmak, nő a cukorbetegség, az asztma, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata. 

Mivel a D-vitamin nagy részét a szervezet a bőrünket ért napfény hatására termeli, így nem lehet kérdés, hogy a napfényben szegény időszakokban szükség van a tudatosabb D-vitamin pótlásra. Míg nyáron szinte szükségtelen plusz figyelmet szentelni a D-vitamin gyűjtésre, addig télen fokozott figyelemre van szükség ebben a tekintetben. 

A D-vitamin természetesen mesterségesen is pótolható. A kellő szinthez elég naponta egy-egy tablettát bevenni és elvben már rendben is vagyunk. Viszont nem csak ez az egyetlen módszer.

A téli napsütést is kihasználhatjuk D-vitamin gyűjtésre. Ha mondjuk egy gyógyfürdő kültéri forró vizes medencéjében lazítunk – és ezt rendszeresen tesszük -, akár fel is tölthetők a raktárak. Ilyenkor ugyanis a testet viszonylag nagy felületen és viszonylag hosszú ideig éri a napfény. Hiszen a forró termálvízben akár naponta többször 20-30 percet is lehet fürdőzni. Még télen, az igazán nagy hidegekben is.

Persze hozzá kell tennünk, hogy minden élethelyzet, mindenkinek a szervezete más és más, így nem jelenthető ki, hogy csak gyógyfürdőzéssel fenntartható a szükséges D-vitamin szint.

Az azonban biztos, hogy a kültéri fürdőzés kiegészítő kúrának kiváló. És természetesen nem csak a D-vitamin pótlásra. A stressz levezetésére, az immunrendszer erősítésére, felöltődésre…

Hogy látod, szívesen gyűjtenél te is D-vitamint téli termálfürdőzéssel? Próbáld ki a sárvári kültéri medencéket! Éld át a téli gyógyfürdőzés egyedülálló élményét!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Atmoszféra apartmanok

Válassz szállást az Atmoszféra apartmanok kínálatából! Az aktuális ajánlatokért irány a szállás weboldala!

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!