A vízi torna nemcsak szórakoztató tevékenység, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár. Mivel egy alacsony terhelésű, ízületkímélő mozgásformáról van szó, az idősek számára tökéletes edzés. A vízi torna segíthet az egyensúly és a koordináció javításában, valamint az izomerő és a mozgásszervek rugalmasságának növelésében egyaránt. Ezenkívül nagyszerű kardio edzés, ami hozzájárulhat a stressz-szint csökkentéséhez is. Ha tehát egy kellemes, könnyedén végezhető mozgásformát keresel ahhoz, hogy aktív és egészséges maradj, fontold meg a vízi torna kipróbálását!

A vízi torna nagyszerű módja annak, hogy az ízületeket különösebb megterhelés nélkül mozgassuk át

A vízi torna remek módja annak, hogy fitt és aktív maradj, mégpedig úgy, hogy a mozgásszerveket egyáltalán nem erőlteted meg. A víz természetes felhajtóereje tehermentesíti az ízületeket, így a vízfelszín alatt a hagyományosabb torna mozgások is könnyedén végrehajthatók. Emellett a víz által keltett plusz ellenállás intenzívebb edzést eredményez más hasonló szárazföldi fizikai tevékenységekhez képest.

A víz – természeténél fogva – sűrűbb, mint a levegő, így a víz alatt végzett bármilyen tevékenység komolyan edzi az izmokat. A vízi torna javíthatja a fizikai teljesítményt, sőt, a sérülések utáni rehabilitációt is fokozhatja. Ráadásul a vízben tapasztalt súlytalanság csökkenti a sérülések esélyét. Illetve fejleszti a koordinációt. És azt se feledjük, hogy a mozgó víz természetes masszázst nyújt, ami ugyancsak jótékony hatással van az izomzatra.

Nem mellesleg a vízi torna egy aerob mozgásforma. Ezáltal a szív- és érrendszer fitten tartásában is támogatást nyújthat. És persze a vízi torna remek lehetőség a szocializációra is. Az edzés során ugyanis könnyedén ismerkedhetünk, hasonló korú emberekkel beszélgethetünk…

Ezeket az előnyöket látva nem meglepő tehát, hogy egyre többen fordulnak manapság a vízi torna felé.

Mondhatni, hogy idősödőként szinte kötelező része a gyógyfürdős programnak a csoportos vízi edzés. Te is hasonlóan vélekedsz? Ha igen, a legközelebbi sárvári fürdőzésed alkalmával ne hagyd ki a lehetőséget, vegyél részt te is vízi gyógytornás programokon.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Atmoszféra apartmanok

Válassz szállást az Atmoszféra apartmanok kínálatából! Az aktuális ajánlatokért irány a szállás weboldala!

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!