Sokkal nagyobb lehet az utazás élménye, ha mentálisan is felkészülünk a nyaralásra. Kutatások igazolják, hogy ha lélekben is ráhangolódunk a kikapcsolódásra, még hatékonyabb lehet a feltöltődés. Mire gondolunk pontosan?

A szakemberek szerint az előzetes kognitív aktivitások, azaz a célok kitűzése, a tervek elkészítése és a várakozással kapcsolatos mentális gyakorlatok rengeteget segíthetnek. Például a nyaralás előtt fokozatosan hangolódni kell a pihenésre. Azzal, ha az utazás időpontjához közeledve egyre többet relaxálunk, elérhetünk egy olyan lelkiállapotot, amiben a vakáció sokkal nagyobb élményt nyújt. Úgyhogy a pörgős hétköznapokból való hirtelen váltást felejtsük el. Inkább készítsük fel az elmét arra, hogy most bizony kikapcsolódás jön. Adjunk időt a léleknek a lecsendesedésre.

De sokat segíthet az is, ha tudatosan közelítünk az “itt és most” élményéhez. Vagyis ha agyban felkészülünk arra, hogy ezúttal csak a pillanatnak élünk, akkor sokkal kevesebb stresszel kell szembenézni. Ha tudatosítjuk, hogy most a szó szoros értelmében szabadság van, jóval nagyobb lesz az élmény. Ehhez természetesen komoly mentális előkészület kell. Főleg azoknak, akik jobban szeretik a szabályozottabb dolgokat. Szóval engedd el az elvárásokat és koncentrálj az “itt és most”-ra!

Nagyon fontos továbbá, hogy tanuljuk meg elengedni a pesszimista hozzáállást. A pozitív gondolkodás fél siker. Illetve tudatosítsuk: nincs olyan, hogy minden simán menjen. Valami megoldandó probléma mindig akad. Ha ezt tudatosítjuk, akkor egy esetleges megoldandó dolog felbukkanása esetén se fogunk kétségbe esni. Sokkal rugalmasabbak leszünk majd, illetve képesek leszünk arra is, hogy elengedjük a felesleges dolgokat.

Végül nagyon lényeges, hogy nyitott elmével közelítsünk a nyaralás felé. Az adott helyen biztosan lesznek olyan dolgok, amikkel még soha nem találkoztunk. Étel, újszerű aktivitás… bármi. Ezekkel szemben érdemes nyitottnak lenni. Ha erre is felkészülünk és előre befogadóvá tesszük az elmét, a nyaralás élménye valószínűleg sokkal nagyobb lesz, mintha zárkózottabbak lettünk volna. 

Szóval higgyünk a kutatási eredményeknek és próbáljunk meg mentálisan is felkészülni a nyaralásra. Ha így teszünk, nagy valószínűséggel elégedettebbek leszünk a megtapasztalt élményekkel. És jóval emlékezetesebb lesz a nyaralás. Próbáld ki te is! 

A következő nyaralásra készülj többet lelkileg.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Atmoszféra apartmanok

Válassz szállást az Atmoszféra apartmanok kínálatából! Az aktuális ajánlatokért irány a szállás weboldala!

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!