A magyarok körében a gyógy- és wellness szolgáltatások számítanak a harmadik legfontosabb motivációs tényezőnek az utazás szervezésekor. Vagyis ha kikapcsolódásra vágyunk, lehetőség szerint fürdőzni is szeretnénk. Nyilván számít az is, hogy milyen egyéb kikapcsolódási lehetőségek vannak az adott helyszínen, de a wellness általában prioritást élvez. Az, hogy kinél milyen erős ez a motiváció, az életkortól is függ.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 2021-es kutatása szerint jellemzően az idősebb korosztálynál elsődleges a wellness lehetőségek megléte. Náluk a fürdőzési opció a második legerősebb motiváció. 

Az 50-59 évesek esetében a negyedik, míg az 50 év alattiaknál átlagosan az ötödik helyen áll ez a motivációs tényező. Szóval, az életkor növekedésével egyenes arányban nő az igény a wellness kikapcsolódásra.

Ugyanakkor meg kell jegyezni: a fürdőzés iránti igény nem azt jelenti, hogy csak passzív feltöltődésre vágyunk, ha elutazunk. Az utóbbi években egyre többen keresik az aktív kikapcsolódási lehetőségeket is. A kerékpározás, a természetközeli élmények már ugyancsak alap motivációnak tekinthetők.

Végül érdekesség, hogy a wellness programok esetében egyértelműen a vidéki nyugalom, amit keresünk. Az átlagosan 2-3 napos utazások során megpróbálunk kiszakadni a város zajából. Ahogy az MTÜ kutatása is rávilágított: az utazási motivációk közül a nyugodt, pihentető kikapcsolódásra való igény továbbra is elsődleges.

Összegezve: ha utazás, akkor fürdőzős élmények. Mindez lehetőleg vidéki nyugalomban, természetközeli helyen, ahol a wellness mellett egy kis kerékpározásra, kirándulásra is nyílik alkalom.

Pont, mint Sárváron.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Atmoszféra apartmanok

Válassz szállást az Atmoszféra apartmanok kínálatából! Az aktuális ajánlatokért irány a szállás weboldala!

Nézd meg az ajánlat részleteit!