Van úgy, hogy hiába élünk át élményeket, az igazi boldogság érzését mégse tapasztaljuk meg. Bizonyos esetekben előfordul, hogy termelődik ugyan endorfin – azaz boldogsághormon -, de a felszabadulás nem történik meg.

Ez általában olyan helyzetben tapasztalható, amikor nagy a nyomás rajtunk vagy krónikus fájdalommal küzdünk. Sajnos ezek a tényezők képesek gátolni az endorfin hatást. Sőt, az is megesik, hogy a fizikai inaktivitás vagy a nem túl egészséges életmód – alkoholfogyasztás, dohányzás – is hatással van arra, képesek vagyunk-e megélni a boldog pillanatokat.

Természetesen tudni kell, hogy az endorfin termelődés és felszabadulás rendkívül összetett rendszerben zajlik, így a folyamatban jelentkező akadályok is sokfélék lehetnek.

Az azonban kétségtelen, hogy a boldog pillanatokat úgy tudjuk kellően megélni, ha kiegyensúlyozottak vagyunk. Ezért ahhoz például, hogy az ünnepek bensőségesek legyenek számunkra, szükség van a pihenésre. Fontos, hogy legyen energiánk és ne nyomasszanak minket különféle problémák.

Egyébként hiába az erőfeszítés…

Ahhoz, hogy az endorfin célba érjen, fel tudjon szabadulni a véráramban, szükség van a tudatos életvitelre. Ha erre nem figyelünk oda, az élményteli pillanatokat is csak egy szimpla eseményként könyveljük majd el. 

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!