Az élet úgy jó, ha zajlik – mondják sokan. Ami igaz is, de azért olykor az se lenne rossz, ha valamivel kevesebb dolog történne körülöttünk. És ez egyre többeknél fogalmazódik meg igényként. Nem véletlenül. A túlságosan pörgős hétköznapok ugyanis pont az élet lényegétől fosztanak meg minket – attól, hogy igazán meg tudjuk élni a jó dolgokat. De vajon lehetséges manapság lelassítani? A Psychology Today cikke szerint van remény.

Például azzal, hogy lassabban végezzük a dolgainkat, már sokat tettünk a siker érdekében. Viszonylag egyszerű ezt megvalósítani, és a hatás egészen hamar érezhető. Próbáld meg, hogy több időt hagysz magadnak egy feladat elvégzésére. Ha így teszel, az elme is lelassul, és egészen más dimenzióban tudod megélni a mindennapokat.

De miért hajtunk állandóan?

A válasz erre az lenne, hogy mert sok a feladat. Ami lehet, hogy így is van, de a teendők többségét mi gyártjuk magunknak. Amiről persze nem mi tehetünk. A modern világban szokás elfoglaltnak lenni és minden percet látszólag hasznosan tölteni. Mindennek pedig az a következménye, hogy állandó időhiányban szenvedünk és frusztrálttá válunk. Ráadásul a termelékenység általában nem lesz jobb, ami aztán további stresszt generál.

Egyébként érdekes: sokan felismerik a tényt, hogy lassítani kellene. Mégis rosszul közelítenek a megvalósítás felé. Sajnos, amikor végre van egy kis időnk, hajlamosak vagyunk a telefonunkat böngészni. Ez pedig nem tesz túl jót az elmének. A sok-sok inger nem hogy lassítaná az agyunk működését, hanem még inkább felgyorsítja azt.

De akkor mi a megoldás?

Tartsunk több szünetet! Egy-egy döntés előtt adjunk magunknak elegendő időt. Aztán ott a gondolatok tisztázása. Próbálj ki olyan meditációs gyakorlatokat, amik hozzájárulnak a felesleges agyalás elengedéséhez. Amik – mármint a gyakorlatok – egyébként az éber figyelem elérésében is segítenek. Aztán egyértelmű, hogy kevesebbet kell használni a mobilt és többet kell csendben lenni. A sok zaj pörgeti az agyat. Ezzel szemben a csend lassítja. Próbáld ki, hogy többet mész a természetbe és nem csinálsz semmit, csak hallgatod a körülötted lévő nyugalmat. Végül ott a naplóírás. Nem is gondolnánk, de a szorongó gondolatoknak, az aggódás elengedésének az egyik leghatékonyabb módszere az, ha leírjuk a velünk történteket. 

Próbáld ki!

Szóval, ha lassításról van szó, nem feltétlenül kell nagy dolgokra gondolni. Már néhány apró változtatás is segíthet abban, hogy sikerüljön kiegyensúlyozottabbá válni, és jobban megélni az élet dolgait.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük