Elsőre kellemetlen, de összességében rendkívül hasznos. Szaunázás után ne hagyd ki a hűtőfürdőt! Miért?

Íme, ezek az úgynevezett kontrasztterápia, azaz a szaunázás utáni hűtőfürdő előnyei.

Az egyik fő ok, amiért érdemes hűtőfürdőzni a szaunázás után, az a hőszabályozás. A szauna hője miatt a test hőmérséklete megemelkedik és a pórusok kitágulnak, így a hűtőfürdő segít visszaállítani a test hőmérsékletét a normális szintre. Ezzel megelőzhetjük a túlmelegedést és a hőguta kockázatát.

A szauna és a hűtőfürdő kombinációja elősegíti a vérkeringés javulását. A hideg víz hatására a vérerek összehúzódnak, majd újra kitágulnak, ami serkenti a vérkeringést. Ez az érfunkció változás segít normalizálni a vérnyomást és csökkenti a szív terhelését.

A hűtőfürdőzés izomlazító hatással is jár. Ha a szauna után hideg vízbe merülünk, az segít ellazítani a szauna után feszült vagy összehúzódott izmokat. Ez a hatás különösen sportolók és testmozgást kedvelők számára előnyös, mivel segíti a regenerációt és csökkenti az edzés okozta izomfájdalmakat.

A hideg vízbe való merülés pszichológiai előnyökkel is járhat. A szauna és a hűtőfürdőzés váltakozása élénkítő hatással lehet az éberségre és a felfrissülésre. Sokan azt tapasztalják, hogy a szauna és a hűtőfürdőzés után energikusabbak és éberebbek lesznek, ami segít a stressz leküzdésében és az érzelmi jólét javításában.

Az immunrendszer támogatása is azok közé az előnyök közé tartozik, amiket a hűtőfürdőzés nyújthat. Néhány kutatás azt sugallja, hogy a hideg vízben való fürdés serkentheti az immunrendszert és növelheti a test ellenálló képességét.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a szauna és a hűtőfürdőzés nem mindenkinek megfelelő, emiatt az egyéni tolerancia és az egészségi állapot figyelembevételével kell elvégezni. Mindig fontos orvosi tanácsadás kérni. Ha valaki bizonytalan a szaunázás és a hűtőfürdőzés módját illetően – különösképpen, ha korábban szív- vagy más egészségügyi problémái voltak – mindenképpen kérjen szakértői állásfoglalást. 

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük