Röviden: mert úgy mozgat át minden testrészt, hogy azt gyakorlatilag észre se vesszük. Ráadásul azoknak is segít aktívnak maradni, akiknek egyébként nehezükre esik a mozgás. 

A vízben ugyanis szinte semmi súlya a testnek, így az ízületekre is alig nehezedik nyomás. Legalábbis az érzet tekintetében. Viszont az izmok ugyanúgy mozognak, mint egy szárazföldi torna alkalmával. 

Persze nem csak a mozgás, az edzés az, ami miatt érdemes a wellness során egy-egy órán részt venni. A víz felfrissít, illetve elűzi a feszültséget. A mozgás és a víz megnyugtató közege együtt mérsékli a stresszt. Nem mellesleg az órák alatt zene is szól, ami jobb kedvre derít. Illetve mivel társaságban vagy, ezért a szociális kapcsolatok is erősödnek.

Az aquafitness során ugyanakkor élénkül a vérkeringés, edződik a szív, javulnak az anyagcsere-folyamatok. A szervezetből távoznak a méreganyagok, erősödik az immunrendszer. Illetve beindulnak a fogyási folyamatok.

Mindezek mellett kiváló rehabilitációra. 

De az aquafitness természetesen nem csak idősödőknek ajánlott mozgásforma. Fiatalként is bátran vegyél részt az órákon. Ha valaki intenzívebb edzésre vágyik, akár plusz súlyokkal is végezheti a gyakorlatokat.

Vagyis szinte minden korosztály és élethelyzet esetén ideális sportnak tekinthető. Ami akár rendszeresen is űzhető, de egy wellness kikapcsolódás során is bátran kipróbálhatjuk.

Sárváron legalábbis rendszeresek az órák

Számolj tehát az aquafitness program lehetőségével is, ha Sárvárra jössz. Gyógyfürdőzés, szaunázás előtt érdemes beiktatni egy-egy kiadós vízi edzést.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!