Amikor azt mondjuk, meditáció, a legtöbbször valamilyen erdei környezetet képzelünk el. Vagy a klasszikus jóga jut eszünkbe. Pedig meditálni akár gyógyfürdőzés közben is lehet. Sőt, talán ez az egyik legideálisabb környezet a gondolatokban való elmélyedéshez.

A víz ugyanis fokozza a meditáció erejét. A hullámzás, a csobogás hangja nyugtatólag hat az elmére. Ezt relaxált állapotot pedig a súlytalanság érzése még tovább fokozza. Az, hogy a vízben a test lebeg, egyfajta szabadságot ad. Nem csak a testnek, hanem a léleknek is. És arról se feledkezzünk meg, hogy a víz a tudatunk mélyén egy extrán biztonságos közegnek számít. Hiszen az anyaméhben, az élet kezdetén víz vett minket körül. Szóval nem olyan meglepő, hogy a vízben jól érezzük magunkat, ahogy az sem, ha könnyebben ellazulunk fürdőzés közben, mint bármilyen más tevékenység során.

Amihez egyébként hozzájön az is, hogy forró víz az izomfeszülést is csökkenti, és az ízületek feszességét is oldja. Vagyis a vízben mondhatni minden adott ahhoz, hogy kicsit mélyebben foglalkozzunk a belsőnkkel. Fürdőzés közben célszerű becsukni a szemünket, venni néhány nagy levegőt, és hagyni, hogy a gondolatok jöjjenek. Csak úgy, a maguk ütemében. Szerintünk érdemes kipróbálni.

Ha te is így gondolod, Sárvár ideális helyszín lehet vízben történő meditációra (is). A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő termálvizes medencéi, a Spirit Hotel saját gyógyvizes medencéje és a Thermal Sárvár, arborétum fáinak árnyékában lévő kültéri medencéi is remek helyszínek lehetnek ehhez.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük