Az ősz beköszöntével sokakban felmerül az igény a wellness kikapcsolódásra… Ami egyáltalán nem véletlen. De mi az ok? 

Például a meleg kényeztető érzése: 

Az ősz hűvösebb időjárással jár, és ebben az időszakban különösen jól esik egy melegvizes fürdő vagy a forró szauna élménye. A meleg víz relaxálja az izmokat, enyhíti az ízületi fájdalmakat és általánosságban jót tesz a testnek. Ebben az évszakban az emberek különösen értékelik a meleg kényeztetést…

Stresszkezelés:

Az őszi hónapok gyakran stresszel járnak. Az emberek visszatérnek a munkába és a mindennapi rutinhoz a nyári pihenő után, ami stresszt és feszültséget okozhat. A wellness pihenés, például egy szaunázás vagy masszázs, hatékony módszer lehet a stressz kezelésére. Tudományos kutatások kimutatták, hogy a szaunázás különösen gyorsan segít csökkenteni a stressz-szintet és javítja a mentális egészséget. De hasonlóképpen eredményes lehet egy kiadós gyógyfürdőzés is.

Az évszakváltás hangulata:

Az évszakok változása hatással lehet az emberek hangulatára és érzelmi állapotára. Az őszi hónapokhoz gyakran társul egyfajta romantikus vagy nyugodt hangulat, ami ösztönözhet arra, hogy időt szánjunk a testi és lelki egészségünkre. Az őszi élmények, mint például a természetközeli kirándulások vagy testet-lelket felmelegítő wellness pihenések segíthetnek megőrizni ezt a pozitív hangulatot.

Az immunrendszer erősítése:

Az ősz a megfázások és az influenza szezonja, emiatt ebben az időszakban különösen fontos az immunrendszerünk erősítése. A meleg fürdők és szaunák használata segíthet a szervezet ellenálló képességének erősítésében. De a hidromasszázs és a pezsgőfürdők is pozitív hatással vannak az immunrendszerre. Sőt, kültéri gyógyfürdőzéssel még akár a napfény általi D-vitamin termelésre is lehetőség nyílik.

Évközi kikapcsolódás:

Az őszi wellness pihenés lehetőséget nyújt az évközi kikapcsolódásra. Ez az időszak ideális arra, hogy kicsit előre gondolkodjunk és új energiákat gyűjtsünk az előttünk álló hosszabb, sötétebb téli hónapokra… 

Az őszi wellness pihenés tehát ideális módja annak, hogy ellensúlyozzuk a nyári vakáció utáni munkaterhelés miatt kialakult stresszt, erősítsük az immunrendszerünket, és testet-lelket felmelegítő spa élményekkel kényeztessük magunkat az egyre hűvösödő szürke mindennapokban.

Ha benned is jelentkezik az igény egy kis őszi wellnessre, irány Sárvár! Szauna, gyógyvíz és számos egyéb gyógyfürdős szolgáltatás vár. Tudj meg még többet itt!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!