Ha nyár, akkor nyaralás. Ez nem kérdés. De vajon mennyire kell bebiztosítani magunkat az időjárást illetően? Azaz esős vagy napos lesz-e az idei nyár? Inkább menjünk élményfürdős településre, vagy bátran induljunk természetközeli helyre?

Nehéz pontos és megbízható előrejelzést adni. Egész nyárra különösen. Mégis vannak olyan portálok, amik vállalkoznak erre. Általában egyébként egészen pontosan jósolnak – iránymutatásnak legalábbis alkalmasak az előrejelzéseik. Ha a napi pontos hőfokot tekintve nem is vehetjük biztosra az adatokat, arra azért alkalmasak, hogy segítsék a tervezést.

Az Accuweather szerint a június eleji csapadékos időjárás végre megszűnik. Egy-két zápor persze lehet, de több napon át tartó esőzés már nem valószínű. A hőmérséklet viszont nem lesz igazán nyárias. Ugyan kellemes meleg várható, de igazi hőség nem valószínű. És ez a trend megmarad júliusban is. A 26-28 fok állandósulni látszik. Felhő, eső alig lesz. De kánikula júliusban sem valószínű. Talán a hónap végén, augusztus elején lehet 30 fok feletti hőmérséklet. Nagyjából egy, másfél hétig. Szerencsére a nyár vége felé se lesz esős az időjárás. Az átlag hőmérséklet 27-28 fok. Szóval egészen kellemesnek ígérkezik. Az már más kérdés, hogy a természetes vizekben való strandolásra mennyire alkalmas. Az viszont biztosnak tűnik, hogy épített strandon való fürdőzésre kiváló lesz az idő. Nem lesz túl meleg, nem lesz hűvös… És ami a legfontosabb: elvileg a csapadék mennyisége is csökken a nyár elejihez képest.

Menj biztosra, válassz olyan úticélt a nyaraláshoz, ahol nem kell aggódnod az időjárás miatt. Ha belföldi vakációt tervezel, térképezd fel, hogy mi minden vár a nyáron Sárváron.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!