A pezsgőfürdőben való elmerülés érzésének nincs párja. A forró víz relaxáló hatása páratlan. Gyakran annyira jó érzés, hogy képesek vagyunk teljesen megfeledkezni magunkról és emiatt túl sok időt a vízben tölteni. Mennyi idő az ideális?

A melegvizes pezsgőfürdőben legfeljebb fél órát szabad tartózkodni. Ennél többet semmi esetre se fürdőzzünk egyhuzamban a jacuzziban. Sőt. Amennyiben a víz hőmérséklete 37 fok körüli, inkább a 15 percet célozzuk be. Ez ugyanis az a biztonságos időtartam, ami még ideális lehet a szervezet számára. Szóval minél melegebb a víz, annál kevesebb legyen a fürdési idő.

Természetesen az optimális időtartam meghatározásakor figyelembe kell venni az egyén egészségi állapotát és életkorát is. Ha bármilyen keringési problémánk van, fokozott óvatosságra van szükség és mindenképpen konzultálni kell a kezelőorvosunkkal. 

Ugyanakkor fontos figyelembe venni az életkort is. Minél idősebbek vagyunk, annál körültekintőbbnek kell lenni. 65 év felett mindenképpen kérjünk orvosi állásfoglalást a kérdésben. De gyermekek esetén is szükséges a felelős hozzáállás. Esetükben ugyancsak a langyosabb vízben való fürdőzés az ajánlott. Várandósan természetesen kerülni kell a pezsgőfürdőzést.

Mi történhet akkor, ha túl sokáig vagyunk a meleg vízben?

Szélsőséges esetben ájulás is bekövetkezhet, bár ez nagyon ritka. Jellemzőbb a dehidratáltság, a szédülés, a fejfájás. Illetve előfordulhat émelygés. Ilyenkor lecsökkenhet a vérnyomás, ami többféle kellemetlen panaszt is előidézhet.

Ám ezek nem fordulhatnak elő, ha optimális időtartamot töltünk a forró vízben. Inkább többször fürdőzzünk, de kevesebb ideig. Illetve gondoskodjunk a hidratálásról.

Végül egy extra tipp.

Ha szeretnénk, hogy valamivel több időt tölthessünk el a pezsgőfürdőben, ne merüljünk el nyakig. Azzal ugyanis, ha nagyobb testfelület van kint a vízből, hatékonyabbá tesszük a test hűtési folyamatait. Persze vegyük számításba, hogy túl hideg külső hőmérséklet esetén van némi kockázata a megfázásnak. Vagyis téli, kültéri pezsgőfürdőzés esetén válasszuk inkább a teljes elmerülést. Beltérben viszont lehet opció a “visszafogottabb féltestes” fürdőzés.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!