Először is a vizes lazítás endorfint szabadít fel. Amiről talán mindenki tudja, hogy egyebek mellett a boldogságunkat szabályozza. Aztán nagyon fontos érv: a vizes élmények oldják a stresszt.

A vízben történő lebegés – a floatingról itt írtunk – és a hő hatására a testünk izmai ellazulnak, és relaxált állapotba kerülünk. Ezek mellett a termálvízben megemelkedik a testhőmérséklet, elkezdünk izzadni – még, ha nem is tűnik fel -, így távoznak a méreganyagok. A wellness közbeni fürdőzés serkenti a vérkeringést, aminek hatására több oxigén jut a sejtjeinkhez. Így azok is edződnek, aktivizálódnak. Lényeges, hogy a víz felhajtó erejének köszönhetően csökken az ízületekre jutó terhelés.

Vagyis a vízben az elme mellett a mozgásszervek is lazítani tudnak. Így az esetleges ízületi és izomfájdalmak is enyhülhetnek. Sőt, akár olyan aktív testmozgást is végezhetünk a vízben, amit a szárazföldön nem tudnánk. Aztán ne felejtsük el megemlíteni, hogy ha gyógyvízben fürdőzünk, a benne lévő összetevők a bőrön keresztül felszívódva bekerülnek a szervezetbe. Így fejtik ki a preventív hatásukat. Sőt, nem csak a megelőzésben segíthet a gyógyvíz, kúra szerűen a kezelésben is kiváló – erről részletek itt. De a gyógyító összetevők nem csak a bőrön át hasznosíthatók. Belégzéssel, a víz gőzéből is jut azokból bőven a szervezetbe. Szóval fürdőzés közben nem árt egy-egy nagy levegőt is venni. Már csak azért sem, mert ha ezt tesszük, segítjük a tüdő tisztulását is. Fürdőzés után sokkal könnyebben tudunk majd levegőt venni. Próbáld csak ki!

Szóval akár télen, akár nyáron mész wellnesselni, a termálvizes fürdőzést mindenképpen iktasd be a napi programba. Ha Sárvárra jössz, a gyógy- és wellnessfürdő gyógyvizes medencéi mellett akár a gyógyvizes pezsgőfürdőben is töltődhetsz. De saját gyógyvizes kúttal rendelkezik nálunk a Danubius Hotels és a Spirit Hotel is, ha termálvizes lazításra vágynál.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük