A nyaralás után újra munkába állni sosem könnyű. Viszont vannak praktikák, amikkel azért egyszerűbbé tehető a visszarázódás.

Például nem ajánlott a nyaralás után egyből a munkahelyre menni. Pár napot hagyjunk magunknak az átállásra. Így fel tudjuk venni újra a hétköznapok ritmusát.

Aztán, amikor már munkába megyünk, ajánlatos az első nap kicsit korábban bemenni. Így még azelőtt ráhangolódhatunk a munkára, mielőtt a kollégák beérkeznek. Hasznos tipp továbbá: célszerű előbb a könnyebb feladatokkal kezdeni. Ezzel megintcsak lesz egy kis átmenet a vakáció és a dolgos hétköznapok között. Fontos lehet priorizálni a munkahelyi feladatokat. A ritmus felvételére szánt idő alatt ezt tegyük meg. Ha ugyanis tudjuk, hogy mit milyen sorrendben kell megcsinálni, kisebb lesz az indulással összefüggő stressz. Nagyon fontos tehát a tervezés. Hasonló a helyzet egyébként az e-mailekkel is. Mielőtt kétségbe esnénk a sok üzenet láttán, előbb szortírozzunk. Meglátod, csak elsőre tűnik majd ijesztőnek a levelek száma, illetve az ahhoz előre társított feladatmennyiség.

Végül: igyekezzünk pozitívan állni az újrakezdéshez. Tudjuk, nem könnyű nyaralás után újra dolgozni. De ha a negatív gondolatokat tudatosan pozitívvá alakítjuk, nem lesz olyan megterhelő az átállás. Tegyél így! 

Persze mindez csak akkor működik, ha nyaralás tényleg a pihenésről szól. Ha ehhez olvasnál tippeket, ez a postunk segíteni fog. 

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük