A bőr egészségének megőrzése érdekében gondoskodni kell a megfelelő napvédelemről. Ezt sokan tudjuk, és szerencsére egyre tudatosabbak is vagyunk ezen a téren. A testünket legalábbis bekenjük. Viszont az arcunk sok esetben kimarad. Vagy ha kezeljük is, legfeljebb a testre szánt krémből kenünk oda is.

Ez sajnos nem elég.

A dermatológusok mindannyian egyetértenek abban, hogy az arcunk bőre különleges figyelmet és gondoskodást igényel, különösen a napsugárzásnak való kitettség során. Az arc bőre rendkívül érzékeny és vékonyabb is, mint a test más részein lévő bőr, így ki van téve a Nap káros hatásainak, például az UV-sugárzásnak.

Az arcon speciális napvédő krémet kell használni.

Az arcra szánt speciális napvédő krémek olyan formulával rendelkeznek, ami figyelembe veszi az arc bőrének egyedi igényeit. Ezáltal könnyű textúrájuk van, nem zsírosítják az arcbőrt és könnyen beszívódnak. Emellett hatékony védelmet nyújtanak az UV-A és az UV-B sugarak ellen, valamint hidratáló és bőrápoló hatóanyagokat tartalmaznak.

Miért használjunk az arcra speciális napvédő krémet?

A kifejezetten arcra szánt napvédő krémek használata számos előnnyel jár. Először is megvédik az arc bőrét a Nap okozta károsodástól, beleértve a napégést, a ráncokat, a foltokat és a bőrrák kialakulását. Másodszor: segítenek megőrizni az arc fiatalos megjelenését és az arcbőr rugalmasságát. Harmadszor: hidratáló hatásuk révén gondoskodnak a bőr egészséges állapotáról, és megakadályozzák a kiszáradást.

Természetesen az se mindegy, hogyan használjuk az arcra szánt napvédő krémet.

Fontos megjegyezni, hogy a napvédő krémeket megfelelően kell alkalmazni. Az arcra szánt napvédőt minden nap fel kell vinni, még akkor is, ha nincs hosszabb ideig kitettség a napsugárzásnak. Az alkalmazás előtt alaposan tisztítsuk meg az arcunkat, majd egyenletesen vigyük fel a napvédő krémet az egész felületre. Ne feledkezzünk meg a nyakról és a fülekről sem!

Szóval, ha napvédelemről van szó, minden bőrfelületre gondolni kell. A testünk mellett ne hanyagoljuk el az arcunkat se. Használjunk speciális napvédő krémet, ami megfelel az arcbőr egyedi igényeinek. Ne feledjük, hogy az egészség megőrzéséhez és a fiatalos megjelenéshez elengedhetetlen a megfelelő napvédelem. Tehát ne csak a testen, hanem az arcunkon is gondoskodjunk a megfelelő napvédő krém használatáról!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük