Ha a nyak fáj, az egész napnak annyi… Ezzel valószínűleg minden érintett egyetért. Hiszen a nyakfájdalom általában nem egy pontot érint. Kiterjedt problémát okoz. Rendszerint fejfájást és beszűkült mozgást is kivált. Illetve olykor az egész gerincre kisugárzik. Egyébként a nyakfájdalom rendkívül gyakori panasz. Az emberek 20 százalékánál rendszeresen jelentkezik. Szerencsére a probléma jól kezelhető. Gyógyfürdőben, nyakzuhannyal például viszonylag könnyen megszüntethető.

A nyaki fájdalmat számos tényező kiválthatja. De a leggyakoribb ok a stressz. Az, hogy hosszú időn át feszülten tartjuk az izmainkat, hatással van nyakra is. Ráadásul hiába szűnik meg a stresszhelyzet, a nyaki fájdalom általában nem múlik. A hosszan tartó feszültség a nyaki izmok állandó merevségével párosul. 

Hogyan képes ezen segíteni a nyakzuhany?

Egyrészt a kellemes érzésnek köszönhetően elűzi a stresszt. Ugyanakkor fokozza a nyaki izmok vérellátását, illetve a masszírozó hatása révén oldja a nyakban összeállt izomcsomókat. Gyengéden masszíroz, közben lazítja az izmokat.

A “kezelés” rövid időn belül kifejti a hatását.

Az ajánlott idő, amit a nyakzuhany alatt tanácsos eltölteni, öt-tíz perc. Egyhuzamban. Természetesen szüneteket tarthatunk és utána újra masszíroztathatunk. De azért napi két-három alkalomnál többször nem tanácsos a nyakzuhany alá állni.

Hogyan masszíroztassunk?

Ahhoz, hogy a hatást maximalizáljuk, célszerű háttal állni a zuhatagnak, a kezeket pedig a mellkasra kell tenni. Így nagyobb felületen és sokkal mélyebben érvényesül a masszírozó hatás. Persze lehetőleg ne feszítsük az izmokat. Amennyire csak lehet, lazítsunk. Amikor masszíroztatunk, próbáljunk meg nekidőlni a vízsugárnak. Illetve a masszírozás közben apró mozgásokat is végezhetünk, a fej előre-hátra mozgatásával még kellemesebbé tehetjük a “kezelést”.

Ha a „kezelés” során bármilyen kellemetlenséget érzünk, tartsunk szünetet. Úgy ahogy mást sem, a nyakzuhany masszázst se tanácsos erőltetni, ha erősödik valamilyen panasz. Illetve fontos, hogy mivel meleg vizes kezelésről van szó, a masszírozás után ne felejtsünk el hidratálni.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük