Ha meditáció, akkor csukott szem és teljes befelé fordulás – gondolják a legtöbben. Pedig meditálni nem csak így lehet. Léteznek olyan gyakorlatok, amiket nyitott szemmel is el lehet végezni.

A technika egyébként egészen más élményt nyújt. A nyitott szem ugyanis lehetővé teszi, hogy kapcsolódj a körülötted lévő világhoz, miközben természetesen élvezheted a hagyományos meditáció nyújtotta nyugalmat. A nyitott szemmel végzett meditáció elsőre szokatlannak tűnhet, de érdemes kipróbálni, hiszen egészen más módon közelít az éberség élményéhez, áthidalva a szakadékot a meditáció csendje és a mindennapi élet intenzívebb energiája között.

Mit kell tenni, hogyan lehet nyitott szemmel meditálni?

A nyitott szem meditáció kulcsa a gyengéd, ellazult tekintet. Sokkal több, mint hogy nyitva a szem, a lényeg a körülöttünk lévő dolgokkal való kapcsolat kialakítása.

Egyébként a nyitott szem meditáció akkor lehet hasznos, amikor a szem becsukása túlságosan ellazítana minket, vagy egy pörgősebb környezetben szeretnénk kicsit ellazulni. Ezzel a technikával kellően éberek tudunk lenni, miközben az ellazulás élményéről sem kell lemondani.

A nyitott szem meditáció során anélkül gyakorolhatjuk a világ megfigyelését, hogy közben elmerülnénk a gondolatainkban. A technika arra edzi az elmét, hogy jelen legyen – akár egy csendes szobában vagyunk, akár egy forgalmas utcán. A nyitott szem meditáció túlmutat a hagyományos meditáció nyújtotta előnyökön. Nyugodt tudatosság érzésével töltheti meg a mindennapokat.

A nyitott szem meditáció során érdemes egy pontra koncentrálni és hagyni, hogy a figyelem a jelenben legyen. Hallgassuk a körülöttünk lévő hangokat és figyeljünk a ránk ható fizikai érzésekre. Úgy, mint a szellőre, vagy mondjuk a wellness alatt a gyógymedencében a víz gyengéd simogatására.

A technika megtanít arra, hogy észrevedd a részleteket. Mindezt anélkül, hogy elvesznél bennük. Fokozott tudatosságra tanít és segít jobban értékelni az apró dolgokat is. Mindezek által sokkal teljesebbnek élhetjük meg a mindennapokat. Ráadásul a gondolatok is jóval tisztábbak lehetnek.

Szerintünk érdemes gyakorolni. Ha van pár pillanatod, tegyél egy próbát. De bátran alkalmazd akkor is, amikor váltani szeretnél a munka és a magánélet között. Mondjuk este hazaérve vagy épp a nyaralás kezdetén.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük