A gyógyfürdőzés sokkal többet nyújthat az idősödő emberek számára, mint egy kellemes, egészségmegőrző időtöltés. Kevesen gondolnak bele, de a gyógyfürdőzés számos olyan pluszt nyújthat, ami elengedhetetlen a hétköznapi jólléthez. Mik ezek?

Miért érdemes nyugdíjasként rendszeresen gyógyfürdőbe járni?

  • A gyógyító hatás: A termálvizekben és gyógyfürdőkben található ásványi anyagok és nyomelemek, valamint a meleg víz jótékony hatással vannak az egészségre. Számos konkrét betegség esetén segítenek. Összetételtől függően ízületi és izom problémák, bőrproblémák, gyulladások, nőgyógyászati panaszok, légzőszervi betegségek és keringési zavarok esetén egyaránt segítségül hívhatók.
  • Megelőzés: A gyógyfürdőzésre a legtöbben csak akkor gondolnak, amikor már egy adott panaszt kell kezelni. Pedig a gyógyfürdőzéssel számos betegség kialakulása megelőzhető. A rendszeres gyógyfürdőzés hozzájárulhat a szív- és érrendszeri betegségek, az izom- és ízületi problémák, a bőrbetegségek és más egészségügyi panaszok megelőzéséhez. Továbbá a gyógyvizek szerepet játszanak az immunrendszer erősítésében, azaz közvetve segíthetnek ellenállóbbá válni a betegségekkel szemben. 
  • Ugyanakkor nagyon fontos – ami szintén kapcsolódik a megelőzéshez -, hogy a gyógyvíz segítségével fitten tarthatjuk a szervezetet. Hiszen a vízben könnyebben és fájdalommentesebben lehet mozogni. A gyógyvízben a testünk súlya csökken, így mérséklődik az ízületekre és a gerincre nehezedő nyomás is. Ez lehetővé teszi az olyan gyakorlatok elvégzését, amiket a szárazföldön nehéz vagy fájdalmas lenne kivitelezni. Emellett a víz ellenállása erősíti az izmokat és javítja a testtartást. Plusz a gyógyvíz az esetleges izommerevségeket is megszünteti, illetve egyes gyulladásokat is képes mérsékelni.
  • A gyógyfürdőzés kikapcsol. Nem szabad azt gondolni, hogy a stresszes élet csak az aktív életszakaszban lévőkre jellemző. Sajnos az idősödőknek is bőven lehetnek stresszes napjai. Sőt. Az életkorral járó egészségügyi problémák olykor komoly feszültséget okozhatnak. Illetve a mindennapokban felmerülő aggódnivalók… A stresszt pedig nem árt kezelni. A gyógyfürdő kiváló hely erre. A gyógyfürdőbe járás lehetőséget ad a kikapcsolódásra és a testi-lelki feltöltődésre. A melegvizes medencék, a masszázsok és a szaunák segítenek ellazulni és pihenni.
  • Végül a szociális kapcsolatok erősítése. A nyugdíjasok gyakran tapasztalják a magányt, és a gyógyfürdőbe járás egy remek lehetőség arra, hogy új emberekkel ismerkedjenek meg. Együtt töltött idő a medencékben vagy a szaunában, közös programokon való részvétel és beszélgetések. Ezek mind-mind hozzájárulhatnak a szociális kapcsolatok erősödéséhez és az életminőség javulásához. 

Nem lehet tehát kérdés: a nyugdíjasoknak érdemes számolni a gyógyfürdőzés nyújtotta pozitív hatásokkal. És ne csak konkrét betegségek kezelésére gondoljunk. A megelőzés, a jóllét fenntartása is legyen cél.

Ha megszületett az elhatározás, szívesen mennél nyugdíjasként gyógyfürdőzni, érdemes megnézni a sárvári fürdő idősödőknek szóló információit. A kedvezményes belépők mellett sokféle időszaki akcióval is várják a nyugdíjas korú vendégeket.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!