Kettő az egyben. Akár ezt is mondhatnánk a pezsgőfürdőzésre. Ilyenkor ugyanis nem csak a hő az, ami ellazít, hanem a víz alatti, testünket érő apró masszírozó buborékok is ezt teszik. És ez csak két általános érv a pezsgőfürdő mellett. Nézzük a többit is!

De előbb: Pontosan mi is az a víz alatti pezsgőfürdős masszázs?

A víz alatti masszázs a hidroterápia egy olyan formája, ami egyesíti a forró víz és a légsugarak erejét. Egészen pontosan a forró vízben ellazuló izmokat a fúvókákból kiáramló víz alaposa átmaszírozza. Amely módszerrel akár még mélyszöveti területek is hatékonyan megmozgathatók. 

A pezsgőfürdős víz alatti masszázs előnyei

Kutatások kimutatták, hogy a víz alatti pezsgőfürdős masszázs számos egészségügyi előnnyel jár, mint például a jobb keringés, a fájdalmak enyhítése, a nagyobb mobilitás és a stressz csökkentése. Ezen kívül a relaxáció kiváltásával segíthet az álmatlanság csökkentésében, javíthatja az ízületek rugalmasságát és mozgásterjedelmét, mérsékelheti a gyulladást, fokozhatja az immunitást, csökkentheti a vércukorszintet, fokozhatja a méregtelenítést, valamint enyhítheti a premenstruációs szindróma tüneteit.

És még ez se minden…

A fúvókák által keltett nyomás a meleggel kombinálva segít enyhíteni a sportsérülések vagy a fizikai aktivitás okozta izomfájdalmakat. Továbbá tanulmányok azt is kimutatták, hogy a pezsgőfürdő rendszeres használata – a relaxációs hatás révén – idővel csökkentheti a magas vérnyomást. Végül pedig ez a fajta masszázs az endorfin termelődést is beindítja, azaz javul a hangulat és az általános közérzet.

Nem kérdés tehát: amikor wellness-szelni megyünk, a pezsgőfürdőzést nem szabad kihagyni. 

A pezsgőfürdős víz alatti masszázs kiváló módja annak, hogy javítsunk az általános egészségi állapotunkon és a jóllét érzésén. Ráadásul a “kezelés” nemcsak fizikai előnyökkel jár – mint például a jobb keringés vagy a gyulladáscsökkentés -, hanem mentális előnyökkel is. Egy kellemes pezsgőfürdőzés garantáltan elűzi a stresszt és javítja a hangulatot is. 

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük