Az elmúlt években készült hazai kutatási eredmények szerint ha nyaralásról van szó, nagyjából ugyanannyian választják a pihenést, mint az aktivitást. 

A Magyar Turisztikai Ügynökség 2021-es felmérése alapján 51 százalék választja a pihenést, 49 százalék pedig az aktivitást. Az Ispos ugyanebben az évben végzett kutatása szerint 52 százalék dönt az aktív nyaralás mellet és 48 százalék koncentrál inkább a pihenésre a vakáció alatt. De hasonló az eredmény a Gfk és a Mastercard 2021-es felmérései szerint is. Az arány ezekben a kutatásokban is 50-50 százalék körüli.

És mit mutatnak a demográfiai tényezők?

A családos utazók általában a pihenésre, a strandolásra koncentrálnak, amikor elutaznak valahova. Ezzel szemben a fiatalabb korosztály inkább az aktívabb kikapcsolódást választja – úgy, mint túrázás, hegymászás vagy kerékpározás. Az idősödő generáció pedig sokszor dönt olyan nyaralási helyszín mellett, ahol nem csak pihenésre, hanem egészségmegőrzésre és regenerálódásra is van lehetőség. Kiderült az is, hogy a városban élők is gyakrabban választanak aktívabb nyaralást. Ezzel szemben a Gfk kutatása szerint a vidéken élők inkább a pihenős nyaralásra vágynak.

Összegezve: a magyarok nagyjából fele-fele arányban választják az aktív, illetve a pihenős nyaralást. Az elmúlt évek kutatási eredményei szerint a fiatalok és a városban élők nyitottak az aktív vakációra. A vidéken élők, a családosok és az idősödők azok, akik inkább wellness-szelnek és a pihengetést választják, ha elutaznak valahova.

És nálad mi a helyzet? Pihenés vagy aktivitás?

Preferáld bármelyiket, Sárvár ideális helyszín lesz számodra. Akár a gyerekekkel érkezel, akár a pároddal, akár fiatal vagy, akár idősödő, biztosan találsz olyan kikapcsolódási lehetőséget, ami közel áll hozzád. 

Tudj meg többet, klikk a Sárvár.hu-ra!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük