A szaunázás mindamellett, hogy kiváló kikapcsolódási mód, rendkívül hasznos kezelésnek is tekinthető. Méregtelenít és stresszűző is. Ráadásul akár már egyetlen alkalom eredményt hozhat.

Mennyi ideig kell szaunázni?

A szakértők azt javasolják: 86 fokos hőmérsékleten 8-15 perc bőven elég ahhoz, hogy megkezdődjön a megszabadulás a felhalmozódott méreganyagoktól. És nem csak izzadással történik mindez, hanem a kiválasztó szervek intenzívebb működése által is. A szaunázás hatására ugyanis felgyorsul az anyagcsere. A vese és a máj is erőteljesebben kezd el dolgozni.

Mi a helyzet az izomlazítással?

Míg a méregtelenítés néhány perc szaunázás után megkezdődik, az izmok ellazulása hosszabb ideig is eltarthat. Persze az idő hosszúsága attól is függ, hogy azok mennyire voltak feszültek. Ha különösen stresszesnek érezzük magunkat,  a szaunából kilépve akár 30 percig is eltarthat, amíg az izomzat teljesen ellazul. Enyhébb izomfeszülés esetén 10-15 perc után már érezhetjük a hatást. A szaunázás során végbemenő folyamat egyébként rendkívül egyszerű: a hő ösztönzi a véráramlást az egész testben, az oxigéndús vér pedig eljut az izmokhoz is. Ezáltal felgyorsul a regenerálódási idő és növekszik a feszült területek mozgékonysága. Azaz ellazul az izom.

A kívánt hatás eléréséhez természetesen szükséges a szaunázási szabályok betartása. Vagyis pótolni kell a folyadékot, ajánlott hűtőfürdőt venni és az izzadás után szükséges legalább fél órát pihenő térben lazítani. 

Ha ezekre is odafigyelünk, akár már egy-egy szaunázós alkalom segíthet a test és az elme hatékony felfrissítésében.

Persze mindenhez hozzá kell tenni, hogy csakis egészségesen szaunázzunk. Ha bármilyen panaszunk van, kérjük ki az orvosunk tanácsát.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!