Ha Sárvárra jössz és érdeklődsz a gyógynövények iránt, a környéken több programot is tudunk ajánlani. A legközelebbi a sárvári kalandpark fűszerkertjének meglátogatása.

Ahol természetesen a nyár slágere, a levendula is terem. Összesen 29 fűszernövényt termesztenek itt. A növények között megtalálható a kakukkfű, a rozmaring, a citromfű, többféle menta. De az említett levendulából is van itt lila, fehér és hidcote is.

Hasonlóan Kemenessömjénben is. Ahol komplett levendula farm várja az érdeklődőket. Ha nyár elején érkezel Sárvárra, ide mindenképpen látogass el. A település mindössze 19 kilométerre található Sárvárról. Ez az út kerékpárral is bátran megtehető. Az pedig nem gond, ha nem hoztál magaddal biciklit, a Tourinform irodában is bérelhetsz. Akár elektromosat is. Ugyanis ezekkel a bringákkal 70 kilométer is megtehető. 

De az ölbői Szent Miklós Gyógyfüves Házba is hasonlóképpen ellátogathatsz biciklivel. Ahol szintén nyílik a levendula – sok más gyógynövény mellett. Sőt, itt még egy Kneipp-ösvény is vár rád. Ami egy újabb ok, hogy ide is elkirándulj. És ha már a természetközeli élményeket soroljuk, nem hagyhatjuk ki a sárvári arborétumot, illetve a Jeli Varázskertet sem.

Igaz, ez utóbbi meglátogatásához azért már autóba kell ülni, de talán megéri, hiszen egyedülálló növényvilág várja itt a látogatókat.

Ha pedig házi gyógynövényekből, fűszerekkel készült italokat, ételeket kóstolnál, a Vadkert Major étterme tetszeni fog. Ahogy a honlapjukon is írják: “A házi lekvárt, a házi szörpöt mi magunk készítjük a környék legzamatosabb gyümölcseiből. A saját kertünkből frissen szedett illatos fűszerekkel alkotjuk meg ételeink ízharmóniáját.”

Ja, majd elfelejtettük: az ölbői gyógyfüves ház saját készítésű termékei a sárvári Tourinform irodában is beszerezhetők. Úgyhogy amikor hozod vissza kibérelt bringát 🙂 , akár ezekből is vihetsz magaddal.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük