A meztelen szaunázás egészségügyi kérdés. A PVC anyagból készült fürdőruha ugyanis akadályozza a bőr légzését, de ami talán ennél is lényegesebb: magas hőmérsékleten olvadni kezd, és gőz formájában káros anyagok távoznak belőle.

Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy teljesen meztelenül kell szaunáznunk. Sőt. A higiénia szempontjából igenis lényeges, hogy valamit tekerjünk magunk köré. A szauna törölközők erre kiválóak. Egyrészt szellőző anyagból készülnek, másrészt felfogják az izzadtságot. Illetve műanyag szöveteket se juttatnak a bőrre, valamint még magas hőmérsékleten se bocsátanak ki káros gőzöket. Legalábbis a kimondottan szaunázáshoz gyártott szauna törölközők és lepedők biztonságosnak tekinthetők.

És itt kell megjegyezni, hogy a PVC-t tartalmazó fürdőruhák mellett azokat a törölközőket is célszerű mellőzni a szaunában, amik műanyag szálakat tartalmaznak. Hiszen a fent említett elv itt is érvényesül. A magas hőben azok oldódnak, ezáltal káros anyagok kerülhetnek a levegőbe.

A legjobb választás tehát a természetes anyag: a tiszta pamut törölközők, a PVC-mentes szauna lepedők ideálisak lehetnek.

Szóval ha szaunáznál, de a meztelen izzadásért nem vagy oda, a fürdőruha helyett válaszd a pamut törölközőt. Tekerd magad köré azt! Így nem érzed magadat kényelmetlenül a meztelenség miatt, és a bőrödre kerülő műanyag szálak, a fürdőruhából kioldódó káros gőz miatt se kell aggódnod.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük