A nyárias idő beköszöntével az allergiás panaszok száma is emelkedik. Ahogy a növények virágzásnak indulnak, úgy lesznek egyre többen azok, akik orrfolyással, szemviszketéssel küzdenek. Ebbe, a tünetek megjelenésébe azonban nem kell feltétlenül beletörődni. Az allergiás panaszok enyhítésére a gyógyszeres kezelésen kívül más megoldás is létezik. Ráadásul egy igencsak kellemes módszer. 

A wellnesst akár össze is köthetjük egy allergiás panaszokat kezelő, jó esetben azokat megszüntető kúrával. 

Mire gondolunk?

A sószobás relax segíthet a pollenallergiával küzdők tüneteinek enyhítésében. A sós levegő ugyanis képes kiűzni a légzőszervekben lerakódott apró pollenszemcséket. Egészen pontosan:

A sós levegő a belégzéssel átmossa a tüdőt. A sórészecskék – ozmotikus hatásuk révén – segítik a légzőszervekben a folyadékáramlást. A só gyakorlatilag kiszárítja a tüdőből a felesleges folyadékot. Ahogy a szakértői kutatásokban is fogalmaznak: mivel a só ionrácsos anyag és magas az ionerőssége, így roncsolja a fehérjék közötti fizikai kötődéseket. Ez a tüdő esetében azt jelenti, hogy fellazítja a gélréteget, ami ezután könnyebben ürül – olvasható. Mindezeknek hála csökkenthető a tüdő gyulladása és az allergének, szennyeződések is gyorsabban ürülnek.

Minderről ebben a korábbi bejegyzésünkben is olvashatsz.

Szóval ha allergiás tünetek gyötörnek, iktass be egy wellnesst, a fürdőzést pedig kapcsold össze egy sószobás relax-szal. Ami egyébként nem csak az allergiás panaszok enyhítésében fog segíteni, hanem kicsit a hétköznapi stressz leküzdésében is. A kezelés alatti mély levegővételek, a csend, a kellemes klíma ehhez is hozzájárulnak.

Ha tetszik az ötlet, és szívesen kipróbálnád a sószobás wellness-szelést, Sárvár ideális helyszín lehet. Sóbarlangot találsz a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben is, de ha több napra jönnél, olyan szállodát is választhatsz, ahol helyben is adott a lehetőség a sószobás relaxra. Arról, hogy melyek ezek a hotelek, itt olvashatsz.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük