Ha oda vagy a wellness-ért, de a fürdőhelyekre jellemző tömeget nem igazán kedveled, szeptemberrel eljött a te időszakod. Főleg akkor, ha a hétköznapokra foglalsz szállást… Ebben a hónapban ugyanis a családosok az iskolakezdéssel vannak elfoglalva, az aktív utazók többsége pedig még a nyári élményeiből “él” – ők jellemzően október környékén kelnek majd megint útra… Vagyis a szeptember egyfajta átmeneti időszak. És nem csak a vendégszám tekintetében. Ilyenkor ugyanis még az időjárás is egészen nyárias. 

Délutánonként még akár 25-30 fok körüli is lehet a hőmérséklet. Vagyis még napozni is bőven tudunk. De ne feledjük az se, hogy az ősz első hónapjára jellemző időjárás még az aktív időtöltésnek is kedvez. Ilyenkor még nincs hideg és a Nap is csak annyira melegít, hogy kellemes legyen kint tartózkodni. Ebben az időszakban érdemes bringára ülni vagy gyalogtúrára indulni. Egyrészt az extra élmények miatt. Másrészt mert az izmok, ízületek átmozgatása után még a fürdőzés, a szaunázás sokkal jobban esik.

Képzeld csak el, hogy egy kiadós reggeli után átbringázod a délelőttöt, majd kellemesen elfáradva egész délután csak fürdőzől és szaunázol. Jól hangzik, igaz? És ha már szaunázás… Ez is egy olyan wellness szolgáltatás, ami szeptemberben már jól esik. Míg nyáron nem igazán vágyunk az „extra melegre”, addig az ősz kezedetén már fel-felmerül bennünk a gondolat, hogy jól esne egy kicsit szaunázni. 

Összegezve tehát

Ha van rá lehetőséged, foglalj egy pár napos wellness-t szeptemberre. Ilyenkor nincs tömeg és pont annyira van csak meleg, hogy az kellemessé tegye a kinti programokat is. Szeptemberben továbbá jól esik már szaunázni, mindamellett, hogy termálvizes medencében még kint is tudunk fürdőzni és napozni. Arról nem is beszélve, hogy ha hétköznapokra foglaljuk a kikapcsolódást, jóval olcsóbban jövünk ki, mintha hétvégén vagy kiemelt időszakban wellness-szelnénk… 

Kedvet kaptál te is egy kis őszindító wellness-hez? Ha a válasz igen, ide kattintva egy-két sárvári tippet is olvashatsz. A bejegyzésünkben olyan szállásokat mutatunk, ahol szauna és termálvizes fürdőzési lehetőség is adott a maximális kikapcsolódáshoz.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük