Az egész napos ülés nem csak gerincproblémákat idézhet elő. Kevesen gondolnak rá, de az ülő életmód légzőrendszeri problémákat is okozhat és emésztési panaszokat is előidézhet. A sok ülés rossz hatással van továbbá a keringésre és a mentális egészségre is. Hogyan lehetséges ez?

Haladjunk sorban!

A légzőrendszeri problémák azért alakulhatnak ki, mert a görnyedt testtartás és az összenyomott mellkas csökkenti a tüdőkapacitást. Emiatt nehezebb lesz a mély lélegzetvétel, ami hosszú távon károsíthatja a tüdőt. Illetve mentális panaszokat is kiválthat. Mint tudjuk, a légzés igencsak szoros kapcsolatban áll a lelki egyensúllyal. Azzal, ha hosszú időn át nem tudunk nagy levegőt venni, stresszessé válunk.

Mi a helyzet az emésztéssel?

A rossz testtartás negatívan befolyásolhatja az emésztőrendszer működését. Megfelelő testtartás nélkül a szervek nem működhetnek optimálisan, ami emésztési problémákat, például gyomorégést vagy székrekedést okozhat.

És a keringés…?

A hosszú ideig tartó ülés csökkentheti a vérkeringést, különösen az alsó végtagokban. Ez trombózishoz, visszértágulathoz és egyéb keringési problémákhoz vezethet. Illetve a fizikai aktivitás hiánya jelentős rizikófaktor a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásában.

Úgyhogy ha sokat ülünk, igencsak komoly kárt okozunk a szervezetnek. Fontos tudatosítani, hogy nem csak az ízületek károsodnak, hanem az emésztésre, a légzésre és a keringésre is negatív hatással van az, ha hosszú időn át nem kelünk fel az irodai asztaltól.

Ezen problémák elkerülése érdekében fontos rendszeresen mozogni, ügyelni az irodai ergonómiára és szükség esetén masszázzsal, wellness-szel is támogatni az egészséget. 

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!