Érezted már, hogy amikor esik a hó, minden olyan csendes és nyugodt lesz? Gondolhatnánk, hogy mindez a képzeletünk szüleménye, de a jelenségnek valójában tudományos oka van.

A Kentucky Egyetemen elemezték a hó akusztikai tulajdonságait, és azt találták, hogy a frissen hullott fehér lepel a hangok akár 60 százalékát is elnyeli. Tehát a havas környezet kiváltotta különleges belső nyugalom érzése nem a véletlen műve. Amit egyébként egyéb hatások tovább fokoznak. Mindamellett, hogy a hó a háttérzajokat tompítja, a természet hangját felerősíti. Vagyis egy patak csobogása, egy fa reccsenése, a madárszó mind-mind sokkal élesebb ilyenkor. Ezek a természeti hangok pedig köztudottan hatással vannak a belső nyugalomra. A Sussexi Egyetem tanulmánya szerint, amikor az emberek a természet hangjait hallják, nagyobb aktivitást tapasztalnak agyuk azon részein, amik a pihenésért és a relaxációért felelősek. Végül azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy a hó aktivitásra ösztönöz. A hó tisztasága, frissessége plusz energiát ad. Vagyis ha esik a hó, késztetést érzünk arra, hogy odakint legyünk és mozogjunk kicsit. Így valószínűleg az se véletlen, hogy a téli sportolás közben nagyobb örömöt és elégedettséget érzünk, mint sok más sport esetében – derült ki a Yonsei Egyetem tanulmányából.

Szóval, ha esik a hó és érzed azt a bizonyos lehengerlő, megnyugtató csendet, annak tudományos oka van. Ami kicsit se von le a jelenség értékéből. Úgyhogy ha teheted, használd ki, hogy minden egy kicsit elcsendesedik a hóesésben. Lassulj le, és próbálj meg kicsit a belső béke kialakítására koncentrálni. 

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!