Az ősz kezdetével nálad is több az álmatlan éjszaka? Nem vagy egyedül. A kutatások szerint szeptemberben sokkal gyakoribb tünet az alvásprobléma, mint az év más időszakaiban. Amiben egyébként az iskolakezdésnek és a munka újraindulásának van óriási szerepe. Pontosabban az ezekhez kapcsolódó állandósult stressznek. De sokat számít az is, hogy ilyenkor már kevesebb a napfény, borongósabbak a napok és a nappalok is rövidebbek, mint a nyáron.

Persze aki szeptemberben stresszes, az általában az év más időszakaiban is feszült valamennyire. A kimutatások szerint az emberek majdnem 90 százaléka került már valaha stresszes helyzetbe, és minden ötödik ember érez gyakran vagy folyamatosan feszültséget. 

Ebből következik az is, hogy rengeteg ember küzd stressz okozta alvásproblémákkal.

Ami egyébként ördögi körhöz vezet. Hiszen ha rossz az alvás, attól fáradtabbak leszünk, a fáradtságtól türelmetlenebbé válunk, ez pedig feszültté tesz…

Szóval a stressz kezelésére, az alvás minőségére oda kell figyelni. Talán jobban, mint azt egyesek teszik. Az olyan időszakokban, mint az ősz kezdete, különösen át kell gondolni azt, mivel tehetjük nyugalmasabbá az alvásunkat.

Mondjuk a rendszeres mozgás vagy az, ha megszökünk kicsit a világ elől, rengeteget segíthet… Remek hatással van a stressz gyors ellensúlyozására például a wellness. Sőt, a gyógyvízben való lazítás, a masszázsok, a szaunázás akár hosszabb időszakra is képesek feltölteni és erőt adni. Főleg, ha a kikapcsolódás során a természetben is el tudunk tölteni egy kis időt.

Pár nap relax’ csodákra képes. A lényeg, a kulcs egyébként, hogy kilépjünk a mindennapi taposómalomból.

És ezt akár otthon is megtehetjük, ha nincs lehetőség elutazni.

Azzal, ha valami újat kezdünk tanulni, elvonjuk a figyelmünket a mindennapi problémákról, kilépünk kicsit a nyomasztó rutinból, már sokat tettünk. Ahogy akkor is, ha az étkezésünket kicsit megreformáljuk. Hagyjunk fel az édességgel és fogyasszunk több szezonális gyümölcsöt. Plusz adjunk időt magunknak arra, hogy befelé forduljunk és lecsendesítsük az elmét.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Atmoszféra apartmanok

Válassz szállást az Atmoszféra apartmanok kínálatából! Az aktuális ajánlatokért irány a szállás weboldala!

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!