Mi az a haloterápia és miért ajánlott a téli időszakban rendszeressé tenni?

A haloterápia a sószobás, sóbarlang kezelések szakmai elnevezése. A lényege, hogy a páciens légzés segítségével áramoltatja a sókristályokat tartalmazó levegőt a légutakon, légzőszerveken keresztül a tüdőből ki és be. 

Mivel a só antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkezik, így ilyenkor megtisztul a légzőrendszer. Vagyis a művelet segíthet a téli megfázásos panaszok kezelésében. 

Persze akkor is hasznos, ha éppen nem vagyunk betegek. Azzal, hogy a sós levegő által minden “szennyeződést” kisöprünk a légutakból, a tüdőből, tehermentesítjük az immunrendszert. Ezáltal a téli betegségekkel szemben is ellenállóbb lesz a védekező rendszerünk.

A sós levegő megtisztítja a légutakat, fertőtlenít és csökkenti a gyulladást.

De miben segít még a haloterápiás kezelés?

Például ellazít és általa sokkal pihentetőbb lesz az alvás. De kiváló kiegészítő kezelés az asztmás és allergiás panaszok esetén is. Remekül kezelhető a sós levegő segítségével az arcüreg gyulladás, emellett számos különféle bőrgyógyászati rendellenesség is orvosolható a módszerrel. Egyebek mellett az akne, a dermatitis és a pikkelysömör kezelésében is hozhat eredményt.

Egyébként a haloterápia nem újkeletű gyógymód. Az első, témához kapcsolódó publikáció 1843-ban jelent meg. A szakirodalom szerint a sóbányák dolgozóinál figyelték meg, hogy esetükben feltűnően alacsony a légúti megbetegedések előfordulása. Majd később a tengeri levegőn sokat tartózkodó szörfösök körében is végeztek kutatást. Ami ugyancsak igazolta a haloterápia gyógyító, légúttisztító képességét. 

Így hát ha van rá lehetőség, tedd a téli wellness program részévé a sószobás relaxálást. Amennyiben rendszeres a haloterápia, nagy eséllyel csökkenthetők a megfázásos panaszok. Ráadásul még az allergiás tünetek is enyhülhetnek. A téli sószobás kezeléssel akár a tavaszi allergiás időszakra is felkészíthetjük a légzőszerveket.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!