A kor előrehaladtával kevesebb lesz a napi stressz. Amit egyébként idősként sokkal jobban kezelünk, mint fiatalabb korunkban.

David Almeida, a Penn State-i egyetem emberi fejlődés és családtanulmányok professzora közölte mindezt. Egy húsz évig tartó kutatásból derült ki, hogy idősebb korban csökken a napi stresszorok száma, és az azokra való reagálás is mérsékeltebb. 

“Van valami az öregedésben, ami kevesebb stresszt okoz” – mondta Almeida.

Ezek lehetnek azok a társadalmi szerepek, amiket az életkor előrehaladtával töltünk be. Fiatalabb korban sokat zsonglőrködünk a feladatokkal, beleértve a munkahelyeket, a családot és az egyéb feladatokat, amik mindegyike napi stresszt okoz. De ahogy öregszünk, a társadalmi szerepeink és a motivációk is megváltozik. Az idősebbek általában arról beszélnek, hogy szeretnék maximalizálni és élvezni a rendelkezésükre álló időt. Teljesen más az időhöz való közelítés. Inkább a minőség kerül előtérbe a mennyiség helyett.

A kutatás szerint a 25 évesek a napok közel 50 százalékában, míg a 70 évesek csak a napok 30 százalékában számoltak be stresszorokról. Ráadásul az életkor előrehaladtával az emberek kevésbé reagálnak érzelmileg a napi stresszorokra. Inkább az ész dominál náluk.

A 25 évesek sokkal morcosabbak azokon a napokon, amikor stresszhatást tapasztalnak, de ahogy öregszünk, tényleg rájövünk, hogyan csökkenthetjük ezeket a kitettségeket” – mondta Almeida.

Tehát az, hogy hogyan öregszünk, nemcsak az előttünk álló kihívásoktól függ, hanem attól is, miként kezeljük ezeket a helyzeteket. A szakértő szerint fontos időben megtanulni jól kezelni a stresszt, hiszen a feszült helyzetekre adott érzelmi reakcióink előrevetítik a későbbi egészségi állapotot.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!