Ha felismered, ha nem, a nyaralás igencsak fontos dolog egy ember életében. A bizonyos időnként beiktatott szünet segít, hogy felfrissítsd, szükség esetén újraindítsd az elméd, hogy aztán tisztán, energiával telve térhess vissza a dolgos hétköznapokba, készen az új kihívásokra. Ehhez azonban már a nyaralás tervezésére áldozni kell időt. Mutatjuk, hogy mire figyelj.

A tökéletes nyaralás megtervezésének első lépése a megfelelő úticél és az időpont kiválasztása.

Tedd fel magadnak a kérdést: Hova szeretnél menni, mit szeretnél megnézni? Minden embert más és más elégít ki, valaki a hegyeket kedveli, mások szívesebben süttetik magukat a tengerparton, míg megint másokat a nyüzsgő nagyvárosi élet kapcsol ki igazán. Bárhogy is van, válassz olyan helyet, ami a személyiségedhez a legközelebb áll. Ha ez megvan, akkor már csak azt kell eldönteni, hogy melyik évszakban látogatnál oda szívesen.  

Ezt követően válaszd ki a megfelelő hosszúságú időtartamot. Ez szintén személyes beállítottság kérdése. Olyat válassz, ami tökéletesen megfelel a te egyéniségednek, legyen az egy hosszú, több hetes utazás, vagy akár egy rövidebb, néhány napos, egyhetes kikapcsolódás.

Ha idáig eljutottál, akkor indulhat a visszaszámlálás. Ez is egy fontos része a készülődésnek, a ráhangolódásnak. Készülj fel és várakozz. A szervezés után már csak ennyi a dolgod! Illetve az, hogy az itthon maradó dolgokat is elrendezd. Ha például kisállat van, gondoskodj róla, ugyanígy a háztartásról is, de a munkáddal kapcsolatban is rendezz el mindent. Ne maradjon hátra semmi, ami aggodalomra adhat okot a nyaralásod alatti időben. És ez lényegesebb, mint gondolnád. Ha valami bizonytalan marad az otthoni dolgokkal kapcsolatban, az könnyen beárnyékolhatja a nyaralás alatti felhőtlen időtöltést.

És ha már tervezés, akkor egy újabb jótanács: legyen olyan az előkészítés, hogy bizonyos időszakokra nem tervezz semmit, hiszen spontaneitásnak is megvan a maga varázsa, legyenek üresjáratok, amikor csak hagyod, hogy történjenek veled a dolgok.

Kerüld a túltervezést is!

Hagyd el továbbá az okoseszközöket. A munkánkhoz ma már javarészt amúgy is elengedhetetlenek ezek az eszközök, így legalább a nyaralás alatt próbálj szabadulni tőlük. Meglásd, újfajta élményben lesz részed, ha egy kis időre mellőzni tudod a technológiát.

Ha mindenképpen használnál mobilt, akkor töltsd le az adott úticél appját és tervezd meg abban az utazást. Ha Sárvárra jössz, használd az új Mobility app-ot. 

Végezetül pedig a nyaralás tökéletes befejezéséhez hagyj valami ütős programot az utolsó napra, amit már régóta vágysz megtenni.

Legyen stílusos a befejezés, így hazaérkezve a vakáció hatása is sokkal tovább tart majd. Erről itt írtunk korábban.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük