Ha nem teszünk a mentális egészségünkért, a szívünk is megbetegszik. A kutatások szerint szorosabb az összefüggés a szív és az agy állapota között, mint azt gondolnánk.

Azt tudtuk, hogy a szívünk egészségének megőrzése érdekében rendszeresen kell mozogni és az étkezésre is oda kell figyelni. De azzal vajon mennyire vagyunk tisztában, hogy a mentális egészség mekkora hatással van a szívünk állapotára?

Az utóbbi időben végzett kutatások alapján jelentős az összefüggés a lelki egészség és a szívbetegségek kialakulásának kockázata között. A szakemberek úgy találták például, hogy a krónikus stressz jóval károsabb a szívre, mint bármilyen más lelki hatást kiváltó változás az életben. Ha tehát a feszültség állandósul, a szív nagy eséllyel megbetegszik. 

És ez “csak” a stressz… Ha a stresszből depresszió lesz, még nagyobb az esély a szívbetegségre.

A tapasztalatok szerint a depresszió esetén megkétszereződik a koszorúér-betegségek kialakulásának a kockázata. De ez sajnos fordítva is igaz. Azok, akik szívbetegséggel küzdenek, háromszor nagyobb valószínűséggel válnak depresszióssá, mint mások. A kutatások eredményei azt mutatják, hogy a szívrohamot túlélő emberek közül minden ötödik szenved depresszióban.

Nem szabad félvállról venni a lélek egészségét!

Kiderült az is, hogy az ideges természetű, dühös emberek kétszer-háromszor nagyobb valószínűséggel kapnak szívrohamot vagy más szívbetegséget, mint mások… Talán ezt sem árt tudni.

Ahogy azt se, hogy akik idősként egyedül élnek és nincs körülöttük senki, szintén könnyen megbetegedhetnek. A nők és a férfiak esetében is megfigyelhető, hogy nagyobb eséllyel kapnak szívrohamot vagy halnak meg hirtelen, ha nincs mellettük senki. Ezzel szemben az erős baráti hálóval rendelkező idősek esetében lényegesen kisebb az esélye a szívprobléma kiváltotta halálnak. 

Szóval a mentális egészség megőrzése rendkívül fontos a szív egészsége szempontjából is. Nem lehet kérdés: ha rendben a lélek, a szív is kisebb eséllyel betegszik meg.

Legyél tehát aktív, étkezz egészségesen, törekedj a jó alvásra, menj közösségbe és kezeld a stresszt – akár gyógyfürdőben, a wellness pihenés alatt.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Atmoszféra apartmanok

Válassz szállást az Atmoszféra apartmanok kínálatából! Az aktuális ajánlatokért irány a szállás weboldala!

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!