Nem is gondolnánk, de mentális problémákat is okozhat az, ha napi 6 óránál többet ülünk a számítógép előtt. A hosszú távú számítógéphasználat és az azzal járó helytelen ülő életmód pszichikai kockázatokkal is járhat. És nem csak stresszel. Ezenkívül szorongással, alvászavarokkal és a kognitív funkciók romlásával is számolni lehet.

Sajnos előfordul, hogy a sok ülés miatt a koncentráció és az emlékezőképesség is csökken. A kutatások szerint a hosszú időn át tartó számítógéphasználat, ülő életmód a depresszió kialakulásával is kapcsolatba hozható. Ezért a szakértők azt javasolják, hogy ügyeljünk a helyes testtartásra, valamint iktassunk be szüneteket. Munka közben is menjünk sétálni, végezzünk lazító gyakorlatokat. Ugyanakkor igyekezzünk hosszabb kikapcsolódásokat is betervezni. Legyen rendszeres a hétköznapokban is a testmozgás, illetve járjunk el gyógyfürdőzni, szaunázni, masszázsra. Olyan programokra, amik segítenek egy kicsit ellensúlyozni a hétköznapokra jellemző feszültséget. 

Természetesen hozzá kell tenni, hogy a túlzásba vitt ülő munkavégzés fizikai jellegű egészségügyi panaszokat is kiválthat. Úgy, mint hát- és derékfájdalom. Ezek – ahogy a mentális panaszok is – megelőzhetők, ha ergonomikus a munkakörnyezet és rendszeresek a szünetek.

Ne feledjük továbbá, hogy a görnyedt testtartás a belső szervek egészségére is hatással lehet. Az egész napos “összepréselt” állapot miatt romolhat azok funkcionalitása. Nagyon lényeges tehát az ülő munkavégzéssel kapcsolatos felelős gondolkodás.

Talán nem véletlenül mondják: az ülőmunka az új dohányzás… 

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Atmoszféra apartmanok

Válassz szállást az Atmoszféra apartmanok kínálatából! Az aktuális ajánlatokért irány a szállás weboldala!

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!