Ízületi panasz és ízületi panasz között óriási különbségek lehetnek. Így a lehetséges kezelési módok is eltérhetnek egymástól. Ami egyúttal azt is jelenti, hogy nem minden ízületi panasz esetén hoz gyógyulást a gyógyvíz. Sőt, bizonyos betegségeknél akár még rosszabbá is válhat a helyzet. Nézzük, milyen ízületi probléma esetén célszerű mellőzni a gyógyvizes kúrát.

A gyulladásos ízületi panaszok intenzitását növelheti a forró víz. A melegnek köszönhetően ugyanis belobbanhatnak az ízületek körül lévő szövetek. A megnövekedett vérkeringés duzzanatot válthat ki, amivel együtt a fájdalom is fokozódhat.

Szakértők szerint tehát a gyulladásos betegségek esetén a hőterápia nem kifejezetten ajánlott, hiszen a forró fürdő, a szaunázás fokozódó gyulladásos választ indíthatnak a szervezetben.

Természetesen vannak olyan hidroterápiás megoldások, amik jó hatással lehetnek a gyulladásos ízületi problémákra is. Alacsonyabb hőmérsékletű vízben végzett célzott kezelések hozhatnak némi enyhülést anélkül, hogy növelnék a szövetek duzzanatát.

Összegezve: ha az ízületi panaszaink vannak, mielőtt egyből gyógyfürdőzni mennénk, konzultájunk reumatológus szakorvossal. Tudatosítani kell, hogy az ízületi gyulladás különböző típusúak és súlyosságúak lehetnek, így a kezelési tervnek személyre szabottnak kell lennie, figyelembe véve az egyén állapotát és igényeit.

Így hát, ha mozgásszervi betegség kezelése miatt mennénk gyógyfürdőzni, az orvosi konzultációt semmi esetre se hagyjuk ki.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!