A hétköznapi pörgés közepette nem mindig tudunk jó döntést hozni. A stressz olykor gátolja az objektív látásmódot. A mindennapokban sokszor érzelmi alapon próbálunk problémát megoldani. Ami nem minden esetben jó. Gyakran célravezetőbb a nagyobb kérdések megválaszolása előtt “elvonulni” kicsit. Miért van ez így?

Ha kikapcsolunk, mondjuk wellness-szelünk kicsit, a stressz csökken, ellazulunk. Megnyugszik az idegrendszer. Ha pedig nincs feszültség, a szervezet jobban működik, például az agy is hatékonyabban tud dolgozni. A jobb mentális állapotban lévő agy képes arra, hogy a problémákra és a döntésekre megfelelőbb perspektívát nyújtson, így könnyebben tudunk logikus és hatékony döntéseket hozni.

Emellett amikor wellness pihenésen veszünk részt, általában távolabb kerülünk a mindennapi stresszes helyzetektől, ez pedig lehetővé teszi, hogy tisztábban lássuk a dolgokat és objektívebb módon tudjunk gondolkodni. Az átmeneti távollét a problémáktól és a stressztől segíthet megnyugodni, ami szintén hozzájárulhat a jobb döntéshozatalhoz.

Végül: a wellness pihenés során olyan tevékenységeket is folytatunk, amelyek segítenek a kreativitás és az ötletgazdagság növelésében, amik szintén javíthatják a döntéshozatali képességeinket.

Mindez természetesen nem csak feltevés. A kutatások szerint azoknál, akik wellness-szel kapcsolódnak ki, jellemzően javul a kognitív teljesítmény. Azaz jobb döntéseket hoznak. De kutatások bizonyítják azt is, hogy wellness-szelés után javul a döntéshozatali képesség is. Vagyis nem csak jobban döntünk, hanem gyorsabban is. Ami közvetve a hétköznapi jóllétre is hatással van.

Összességében tehát a wellness pihenés során csökken a stressz szintünk, tisztábban látjuk a dolgokat, javul a mentális állapotunk, nő a kreativitásunk és az ötletgazdagságunk, ami mind-mind hozzájárulhat a jobb döntéshozatalhoz. Vagyis ha valamilyen, komolyabb kérdésre keresel választ, érdemes lehet a döntés előtt egy wellnesst is beiktatni a programba. Fontold meg!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük