A napvédő krém használata fontos. Így előzhetjük meg a legégést és így kerülhetjük el azt, hogy megbetegedjen a bőrünk, netán azon rákos elváltozás alakuljon ki. Ezt talán mindenki tudja. Mégis hajlamosak vagyunk felületesen használni a naptejet. Az már megnyugtat minket, hogy valamit kentünk magunkra. Így a kötelesség letudva… Gondoljuk. Pedig ahhoz, hogy tényleg a lehető legnagyobb legyen a védelem, alaposnak kell lennünk. Illetve oda kell figyelnünk néhány rendkívül egyszerű dologra. Mik ezek?

Hajlamosak vagyunk például kifelejteni bizonyos testrészeket. Pedig attól még, hogy mi nem gondolunk rá, a fülcimpa vagy a kopaszra nyírt fejbőr, esetleg a lábfej is leéghet. Ezeket sokan felejtik el bekenni.

Probléma lehet az is, ha túl későn használjuk a napvédőt. Fontos tudni, hogy a kellő hatás kiváltáshoz legalább fél órának el kell telnie a bőrre való felvitelt követően. Nem véletlenül szokták többen már az indulás előtt bekenni magukat, aztán a strandon, a napozás megkezdése előtt újra használni a krémet. 

Persze nem csak a strandon éghetünk le. Egy nyári kerékpározáskor ugyanúgy szükség van a napvédők használatára, mint egy egész napos strandoláskor.

Gyakori hiba, hogy nem a megfelelő bőrtípushoz választunk krémet. A világos bőrűeknek magasabb faktorszámú készítményre van szükségük! Azaz 50-es re. Ugyanígy a gyerekeknek is. De a sötétebb bőrűek se használjanak 30-asnál gyengébb készítményt. Nézzük meg továbbá a krém kiválasztásakor, hogy az mennyi ideig nyújt védelmet. Illetve azt, hogy egyaránt véd-e az UV-A és az UV-B sugarak ellen.

A naptej jó, de nem csodaszer. Szóval ha biztosra mennénk, délelőtt 11 óra előtt és délután három óra után menjünk csak a Napra. A köztes időben lehetőleg árnyékos helyen tartózkodjunk.

Nem nagy dolgok ezek, mégis sokat számítanak. Védd az egészségedet Te is, használd körültekintően a napvédő krémet.

Még több részlet az egeszsegkalauz.hu oldalon, illetve egy kapcsolódó korábbi postunkban

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük