A válasz egyértelmű igen. Feszült helyzetben ugyanis az izmaink és ízületeink is feszültek. Ami nem feltétlenül probléma. Legalábbis akkor, ha csak rövid ideig tart. Ha viszont állandósul az izomfeszülés, az már okozhat problémát. Ilyenkor sajnos előfordul, hogy fájdalom jelentkezik a mozgásszerveknél. Sokszor megesik, hogy a hosszú időn át fennálló izomfeszülés, izomgörcsök következtében fájdalmas trigger pontok, azaz izomcsomók alakulnak ki. Ezek pedig kezelés hiányában újra és újra kiválthatnak panaszt. Rendszerint egyébként nyak- és vállfájdalmat vagy ágyéki gerincproblémát. 

Mit tehetünk a panaszok elkerülése érdekében?

Természetesen a leghatásosabb az, ha a kiváltó okot szüntetjük meg. Vagyis magát a stresszes szituációt. Persze tudjuk, hogy ez nem egyszerű. Ezért ha a stresszes helyzet nem kerülhető, meg kell tanulni azt ellensúlyozni, jól kezelni. Megtanulni mondjuk meditálni. 

De sokat segíthet az életmódváltás is. Menjünk rendszeresen gyógyfürdőbe, szaunázzunk. Szánjunk időt a pihenésre. És ne felejtsünk el hetente legalább 2-3 alkalommal mozogni. Munka közben nyújtsunk, álljunk fel, amikor csak tudunk. Illetve táplálkozzunk egészségesen. 

Ezek mind-mind segíthetnek abban, hogy kicsit ellenállóbbak legyünk a feszült pillanatokkal szemben, és ne alakuljanak ki tartós fizikai és lelki panaszok.

Image by Freepik

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!