A pollenallergia rengeteg ember életét nehezíti meg. A tüsszögés, az orrfolyás, az orrdugulás, a viszketés, a szem irritáció önmagukban is kellemetlenek, hát még ha egyszerre jelentkeznek, és hosszú időn át gyötrik az embert. Ezek a tünetek sokszor a mindennapi életre is hatással vannak. A panaszok miatt nehéz a hatékony munkavégzés és még pihenni se lehet igazán. Szóval nem meglepő, ha az érintettek mindent megpróbálnak, hogy enyhítsék a tüneteket. Sajnos azonban a siker számos esetben mérsékelt. Az allergia gyógyszereken kívül szinte alig van olyan terápia, ami igazán hatásos.

De akkor mit tehet az, aki inkább a természetes gyógymódokat részesíti előnyben? 

Kevesen gondolnak rá, de a gyógyfürdőzés – különösen a sós gyógyvizes inhaláció – segíthet. Gyógyvizes fürdőzéskor ugyanis a meleg hatására megpuhul, ellazul a nyálkahártya, ennek következtében csökkennek az irritációs tünetek. Azaz nem lesz tüsszögés, orrfolyás, viszketés. Legalábbis nagy eséllyel mérséklődik azoknak az intenzitása. Ugyanakkor az egyes gyógyvizekben lévő ásványi anyagok, nyomelemek természetes módon csökkentik a gyulladást. Illetve az immunrendszer erősítése mellett a légzőrendszer hatékony tisztulását is elősegítik.

Mindehhez hozzá kell tenni, hogy a fenti állításokat konkrét kutatások még nem igazolták, a javaslat csupán megfigyelésből, következtetésből származik. Ami viszont tény, hogy a pollenallergiához hasonló panaszokat is előidéző asztma esetén javulás érhető el a gyógyfürdőzéssel. A tanulmányok szerint a meleg és páradús környezet javíthatja az asztma tüneteit, a gyógyfürdős körülmények különösen a hörgők szűkületének enyhítésében lehetnek hatásosak. A meleg gőz belégzése tisztíthatja a légutakat, enyhítheti a légzési nehézségeket.

Persze fontos megjegyezni, hogy minden egyéni reakció és tapasztalat eltérő lehet, így mielőtt gyógyvizes kezelésre mennénk, kérjünk tanácsot szakorvostól.

Összegezve: azok, akik a pollenallergiás tüneteik enyhítése érdekében természetes gyógymódokat keresnek, tájékozódjanak a gyógyfürdős terápiákról. Érdemes lehet olyan gyógyfürdőbe menni, ahol sós gyógyvíz inhalálására is lehetőség van. Ez a gyógyvíz, illetve a gyógyvíz gőze ugyanis képes hatékonyan tisztítani a nyálkahártyát és megszüntetni az irritációt.

Sós gyógyvízben például Sárváron is van lehetőség fürdőzni. Így a pollenallergia gyógyvízgőzös kezelésére is nyílik itt lehetőség. Fontoljuk ezt meg, és kössük össze a legközelebbi wellness programot pollenallergiás panaszok enyhítésére is alkalmas gyógyító fürdőzéssel.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük