Kattintsunk bármilyen hírportálra, másról sem szólnak a vezető hírek, mint hogy mivel tudjuk leginkább megóvni magukat és a környezetünket a megbetegedéstől. A leghatásosabb módja ennek az, ha egy jó darabig elzárjuk magunkat a külvilágtól. Ha viszont a négy fal között éljük az életünket, az egyet jelent azzal, hogy a létfontosságú D-vitaminból rövid időn belül jelentős hiány alakul ki a szervezetünkben.  

Mit tegyünk ez ellen?

D-vitaminhoz bizonyos élelmiszerek fogyasztásával is hozzájuthatunk, azonban ez a mennyiség korántsem fedezi a napi D-vitamin szükségletünket. Az igazi D-vitamin forrást a napfény jelenti a számunkra.

Ezért, ha módunk van rá, menjünk olyan helyre, ahol lehetőség van a kinti napfürdőre. Minél nagyobb testfelületünket tesszük szabaddá, a szervezetünk annál több D-vitamint tud gyűjteni.

Ez persze most nem olyan egyszerű. Főleg azoknak, akinek nincs kertjük, teraszuk.

A D-vitaminra, ami egy zsírban oldódó vitamin, több okból is nagy szükségünk van. Egyrészt ez felelős a csontjaink és a fogaink egészségéért, hiszen a segítségével tud beépülni a kalcium a szervezetünkbe. De a foszfor felszívódását is ez a vitamin segíti.

A csontokon kívül az immunrendszerünk őre is egyben, továbbá a szív- és izomműködésünket, illetve az idegrendszerünket is pozitívan befolyásolja. Megfelelő D-vitamin ellátás esetén kiegyensúlyozottabbak és nyugodtabbak is leszünk.  

Az A-vitamin segíti a D-vitamin felszívódását, így ügyeljünk arra, hogy ebből a vitaminból is elegendő mennyiséget juttassunk a szervezetünkbe.

A D-vitaminnal az a szerencsénk, hogy csupán a napon tartózkodással, vagy egy kellemes kirándulással is fel tudjuk tölteni a lemerült raktárakat. Így aki csak teheti, érdemes mozgással kombinálnia a napfürdőzést.

Akár most, a koronavírus-járvány idején is. Persze csakis a szakértői iránymutatásokat betartva. Lehetőleg ne társaságban menjünk és ne közterekre.

Ha úgy érzed, teljesen egészséges vagy, a szűk családdal, akikkel amúgy is egy fedél alatt tartózkodsz, nyugodtan tegyél egy sétát a szabadban. Próbáljatok nyugodt helyet választani ehhez, lehetőleg kerülve az emberekkel való találkozást.

Sárváron ezt hol teheted meg?

Érdemes ellátogatni a sárvári kirándulóerdőbe vagy a közeli Farkas-erdőbe, hogy elmerülhessünk a természet energiájában. Ilyenkor csak hagyd, hogy átjárjon a nyugalom és a béke. Engedd be a napfényt, hallgasd az erdő hangjait és lélegezz mélyeket a friss levegőből. Pont úgy, ahogy azt az erdőfürdőzéskor is szokás. 

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük