Hamarosan itt a tavasz, s éled a természet téli alvásából. Ahogy kezdenek zöldellni a fák, ahogy kidugják a fejüket a föld alól a tavasz első virágai, úgy érez az ember is elemi késztetést arra, hogy mindennek tanújaként kimenjen a természetbe, és hosszú sétákat téve feltöltse a télen kiürült energiaraktárakat.

Azt mindannyian tudjuk tehát, hogy a természetnek pozitív hatása van ránk. Évszázadok óta ismert, hogy a fák illata, a napfény átszűrődése a levelek között mind-mind nyugtatólag hat ránk.

Ha relaxálni vagy lazítani akarunk, akkor a természet az egyik legjobb választás.

Sajnos a mai világban ez már nem is annyira könnyű, mind még pár generációval korábban volt. 2050-re a föld lakosságának 66 százaléka városban él majd, és az emberek azt a kevés szabadidejüket, ami lesz, bizony a lakásban töltik majd. Ha mégis kijutunk a természetbe, akkor is ott lesznek az okos eszközeink, amik elterelik a figyelmünket. Ez a tendencia már egy jó ideje megfigyelhető.

A jó hír viszont, hogy már egy rövidebb, természetben eltöltött idő is jó hatással lehet ránk.

De mi is az az erdőfürdőzés és honnan ered pontosan?

A japánoknak van egy gyakorlatuk, amit “shinrin-yoku”-nak hívnak, ez angolul annyit jelent, hogy “forest bath”. A lényege, hogy fürdőzzünk az erdő légkörében, töltsünk el ott egy rövidebb időt.

Ez nem valamiféle különleges gyakorlatot jelent, pusztán azt, hogy legyünk a természetben. Érintsük meg a dolgokat, ízleljünk, szagoljunk, hallgassunk. Hogy mindezt hogyan csináljuk és hol, az mindenkinek más és más.

Először is találd meg a számodra legkellemesebb helyet! Arra különösen figyelj, hogy mindenféle okos eszközt, fényképezőgépet, technikai eszközt ezúttal hagyj otthon, ne vonhassa el semmi a figyelmedet. Próbáld a belső hangodat hallgatva megtalálni, hogy mi az, ami téged megnyugtat, összekapcsol a természettel. Vegyél mély levegőt, érezd a fenyőillatot, a szelet, a fényeket, tedd bele a kezedet a közeli forrásba, patakba, vagy egyszerűen csak ülj le, és add át magad az erdő hangjainak. Halld meg az apró bogarak motozását az avarban, hallgasd a madarak énekét, a levelek táncát, ahogy fújja őket a szél.

Ugye, mindez mennyire egyszerű? Csupán időt kell rá szakítani.

Olvadj eggyé a természettel, hagyd, hogy a Föld, az erdő átadhassa neked az energiáit, s pár óra után feltöltődve térhess haza.

Meglátod, az így kapott energia aztán majd sokáig erőt ad neked a szürke hétköznapokra.

És, hogy mindezt miért érdemes Sárváron megtenned? Mert itt az átlagnál jóval erősebben érezhetők a Föld jótékony energiái. Ezért is szokás itt – főként az arborétumban – kicsit megölelni a fákat. Próbáld ki te is! Gyere el Sárvárra!

Itt pedig mutatunk egy kapcsolódó bejegyzést, lehet, hogy ez is érdekel.

A Shetland-szigeteken receptre írják fel a természetet

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük