Nem is olyan régen a mezítlábazás teljesen természetes dolog volt.  Gyerekként nyaranta többet voltunk cipő nélkül, mint cipőben. Sokszor még az se zavart minket, hogy egyenetlen talajon, esetleg kavicsos felületen kellett lépkedni. Ma már erre ritkán van példa. Pedig a mezitlábazás rendkívül hasznos dolog. És nem csak a gyerekek esetében. A felnőtteknek is ajánlott olykor levenni a cipőt, és csak úgy sétálgatni egyet. 

Miért hasznos a mezítlábazás?

A kutatások úgy találták, hogy az úgynevezett grounding segíthet a gyulladásos panaszok enyhítésében, bíztató eredményeket hozhat továbbá a szív- és érrendszeri betegségek, az izomkárosodás és a krónikus fájdalom kezelésében is.

Mindennek az oka, hogy a grounding sejtszinten befolyásolja a szervezet elektromos töltését. Az így felvett “energia” hasonlóan hat az immunrendszerre, mint az antioxidánsok. Szakértők szerint a grounding révén, vagyis a földelés által helyreállítható a szervezet természetes védekezőképessége.

A terápia lényege, hogy az emberi testet összekötjük a talajjal. Így a Földben lévő elektromos töltés képes pozitív hatást gyakorolni a szervezetre.

Szóval csak annyit kell tenni, hogy levesszük a cipőt és mezítláb sétálunk a talajon. Vagy szimplán kifekszünk a fűre és élvezzük a semmittevést. Aztán ott van a víz, mint lehetséges földelési felület. Szakértők szerint a természetes vizekben való elmerülés során is szert tehetünk a Föld jótékony energiáira.

Nem bonyolult kivitelezni, ráadásul rendkívül gyors a hatás.

Egyes kutatások szerint már egy óra gounding is jelentősen javíthatja a hangulatot. De egy kiadós mezítlábazás segíthet az alvásproblémákon, a hosszú távú alkalmazás pedig csökkentheti a vérnyomást és hozzájárulhat a gyulladásos betegségek kialakulásával összefüggő kockázat mérsékléséhez. Vagyis akár komolyabb betegségek kialakulását is megakadályozhatjuk úgy, ha rendszeresen mezítlábazunk.

Mindehhez természetesen hozzá kell tenni, hogy a földelő terápia csak egy kiegészítő gyógymód. Vagyis a hagyományos orvoslás nem helyettesíthető vele. Ugyanakkor a hatékonyságát vizsgálatok igazolják, úgyhogy mint terápiás lehetőség bátran számolhatunk vele.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!