Nem azért sportolnak, mert egészségesek, hanem azért egészségesek, mert sportolnak. Ezt mondják a szakértők azokról az idősödő emberekről, akik az előrehaladott koruk ellenére is aktívak. 

Egy néhány évvel ezelőtt végzett kutatás eredményei rávilágítottak arra, hogy igenis lehetséges optimálisan öregedni.

Ehhez az alap a rendszeres sport. Úgy találták, hogy azok, akik fiatal koruktól kezdve hetente több alkalommal is aktívak, jobb egészségi állapotban vannak, mint azok, akiknek az életéből kimarad a mozgás.

Az eredmények szerint az aktív életet élők esetében idős korban sem emelkedett meg a koleszterin- és testzsírszint. Kimagasló volt az izomerő és megmaradt az immunrendszer ellenálló képessége is.

Ahogy a publikációban fogalmaznak: az egész életen át sportolóknál a csecsemőmirigy által termelt, T-sejt nevű immunsejtek mennyisége is olyan mértékű volt, mint a fiataloknál. Ez pedig igencsak bíztató.

Vagyis igenis lehetséges az egészséges idős kor. Nem kell elfogadni, hogy az öregedés betegségeket hoz. Akik felnőtt életük nagy részében aktívak, azok nagyobb eséllyel élhetnek teljesebb idős kort. 

Persze mindehhez hozzá kell tenni, hogy a sport mellett fontos az egészséges táplálkozás és a mértékletes alkoholfogyasztás, valamint a dohányzás teljes mellőzése is.

Illetve azt is meg kell jegyezni, hogy aktív életet sosem késő elkezdeni. A sport, a mozgás idős korban rengeteget javíthat az életminőségen. Így hát ha az aktivitás korábban nem volt az élet része, itt az idő… Akár az úszásra, a nordic walkingra vagy a kerékpározásra esik a választás, jól döntünk… Mind-mind kiváló egészségtámogató mozgásforma – akár az idősek számára is.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!