Az emberek 80 százaléka az ébredés után 15 percen belül kézbe veszi a telefonját, ahol üzeneteket néz és elkezd a közösségi oldalakon böngészni. De a telefon függőségünk napközben sem csillapodik.

Alig telik el olyan óra, amikor nem pörgetnénk át a hírfolyamot. Egy átlagos ember naponta 150-szer nézi meg a telefonját és nagyjából összesen 6 órát tölt a mobiltelefonja böngészésével. Ez pedig nem kifejezetten hasznos. A tevékenység ugyanis gyakori dopamin-kiugrásokat okoz, ami mindamellett, hogy függőséghez vezet, az agynak se tesz jót. A túl sok képernyőidő miatt csökkenhet a koncentrációs képességünk, alacsonyabb lehet a termelékenységünk, stresszesek lehetünk, szorongóvá válhatunk és az alvásunk minősége is romolhat. Nem is gondolnánk, de például egy mobilozással megszakított munkahelyi tevékenység esetén az újrafókuszáláshoz 23 percre van szükség. Nem csoda tehát, hogy egyre gyakoribb az alulteljesítés érzése. Aminek közvetett következménye lehet a stressz és sok egyéb mentális probléma is.

A számok tehát nem túl biztatóak. Így bizony érdemes lenne tudatosan közelíteni a mobilozás kérdéséhez. Próbáljuk meg csökkenteni a képernyőidőt és időközönként tartsunk digitális detox “elvonulást”. Ezeken a napokon az agy képes újratöltődni, regenerálódni. Egy-egy ilyen, mobiltól mentes wellness program segíthet a mentális resetelésben, ami újra lendületet adhat a mindennapi kihívásokkal történő megküzdéshez.

Próbáld ki, az eredmény valószínűleg nálad se marad el.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük